AutoMAGAZIN

Najnovije vesti iz auto industrije

U kokpitu sa Milošem Pavlovićem - Irenin rođendan za pamćenje

U kokpitu sa Milošem Pavlovićem - Irenin rođendan za pamćenje

Srpski automobilisti Miloš Pavlović priprema se za nastavak sezone, a sledeća trka, koja se vozi u okviru italijanskog GT šampionata izdržljivosti, na programu je 14. jula...

Miloš se već neko vreme na stazi u Toskani priprema za nastup, a tokom jednog od testnih dana imao je vremena da priredi iznenađenje i svojevrsni poklon jednom zaljubljeniku u auto-moto sport.


Naime, tokom nedavnog gostovanja u 428. epizodi „Lap76“, popularnog podkasta o auto-moto sportu na YouTube kanalu Infinity Lighthouse, Miloš je predložio da se odabere jedna osoba koja će dobiti priliku koja se retko ukazuje, da se kao suvozač provoza nekoliko krugova u „hurakanu super trofeo“ na stazi u Muđelu. Predlog je prihvaćen, a izbor je pao na Irenu Vučić, devojku iz Beograda koja je dugogodišnji pratilac podkasta „Lap76“, volonter na auto-trkama, a od nedavno i član tima koji organizuje emisije. Pri tom, bila je pravi izbor zato što joj je tog dana, za koji je zakazana vožnja, bio rođendan!

U kokpitu sa Milošem Pavlovićem - Irenin rođendan za pamćenje

Na kraju celodnevnog treninga, Miloš je sa Irenom na suvozačkom mestu izašao na stazu i, posle uvodnog, izvezao dva kruga u gotovo trkačkom tempu i zatim još jedan pre povratka u garažu. Tom prilikom, slavljenica i Miloševa gošća dobila je jedinstvenu priliku da oseti moć atmosferskog V10 motora sa 620 KS, ubrzanja i, kako je sama prenela, neverovatna kočenja rasnog trkačkog automobila.


Irena Vučić izjava:


“Iskustvo iz Muđela jedno je od onih koji se pamte do kraja života! Zahvalna sam i počastvovana što sam baš ja imala privilegiju da sednem sa našim najboljim vozačem i dobijem vožnju života na stazi kao što je Muđelo. Uživala sam u svakom trenutku, od oblačenja odela, sedanja u automobil, i na kraju u samoj vožnji koja je trajala 4 kruga. Znala sam da je vožnja sportskih automobila uzbudljiva stvar koja zahteva preciznost i iskustvo, ali tek sada kada sam sedela pored vozača i imala prilike da vidim kako to izgleda u praksi imam još veće poštovanje prema svim vozačima, a najviše prema Milošu bez kog ništa od ovog ne bi bilo moguće ostvariti.”


Miloš Pavlović izjava:


"Ispunili smo obećanje i dali priliku Ireni da dobije iskustvo koje nije svakodnevno. Definitivno je nešto što će se pamtiti! Nadam se da je tako, a što se mene tiče bila mi je čast i zadovoljstvo da nekoga usrećim vožnjom na famoznoj stazi u Muđelu. Ko zna, možda bude prilike da slične „poduhvate“ radimo i u budućnosti."


Pavlovića sada očekuje trka u Muđelu, u italijanskom GT šampionatu, u trkama izdržljivosti koje su za Miloša ove sezone prioritet. Posle peha koji je Miloša i njegove timske kolege zadesio na prvoj trci sezone u Valelelungi, sada se sa optimizmom iščekuje novi nastup.


Miloš Pavlović izjava:


"Preda mnom je sada jedan ozbiljan izazov! Nadam se da ćemo uspeti da zaboravimo peh sa prvog trkačkog vikenda, kad nismo uspeli da završimo trku. Smatram da imamo dobar automobil i da smo u stanju da završimo makar na podijumu, ako ne i da pobedimo! Kao i svakog puta, naravno, daćemo sve od sebe, a uz malo sportske sreće siguran sam da možemo da ostvarimo dobar rezultat!"

 


Program u Muđelu počinje sa treninzima u petak, 12. jula, kvalifikacije su na programu dan kasnije, a start tročasovne trke izdržljivosti italijanskog GT šampionata zakazana je za 15 časova u nedelju, 14. jula.


PR

Geely vrlo uspešan u prvom polugodištu

Geely vrlo uspešan u prvom polugodištu

Geely Automobile Holdings Limited Group (0175.HK) – poznata kao Geely Auto Group, objavila je svoje finansijske rezultate za prvi kvartal 2024. U izveštajima, profit Geely Auto Grupe iznosio je 52,3 milijarde juana, što predstavlja porast od 56% u odnosu na prihod u prvom tromesečju 2023. godine…

123456. . .2622
Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje
Vladan Petrović
Testira za vas

Galerije

Najnovije vesti iz auto industrije po sekcijama

Testovi

Kamioni

WRC

Formula 1