AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Proglašeni pobednici 55. republičkog takmičenja "Šta znaš o saobraćaju"

Proglašeni pobednici 55. republičkog takmičenja

"Šta znaš o saobraćaju“, najveće takmičenje učenika osnovnih škola u organizaciji Auto-moto saveza Srbije i Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, završeno je danas proglašenjem pobednika u Dečijem kulturnom centru "Majdan" u Beogradu...

Pobednicima 55. Republičkog takmičenja nagrade su uručili generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije, Milan Nikolić, načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, Slaviša Lakićević i Strahinja Kukić, predsednik Skupštine Gradske opštine Savski venac.


Ukupno 112 osnovaca plasiralo se na republičko takmičenje, a pobednici koji su pokazali najviše znanja i veština su Iva Lukić, Nikolina Đorđević, Filip Fara i Sava Gavrilović. Ovi „zlatni“ osnovci će predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju, koje se u septrembru održava u Parizu, u organizaciji Svetske automobilske federacije FIA.

Proglašeni pobednici 55. republičkog takmičenja

Milan Nikolić, generalni sekretar AMSS-a, izrazio je izuzetno zadovoljstvo što je i ove godine naše najveće udruženje vozača uspešno organizovalo tradicionalno takmičenje i tako edukovalo buduće generacije o saobraćajnoj kulturi i bezbednosti.


- Naš cilj je da se mlađi naraštaji edukuju i upute u saobraćajne propise kroz igru i zabavu, kao i to da u njima probudimo takmičarski duh i da ih za njihov trud i zalaganje vredno nagradimo. Edukacija dece o bezbednosti u saobraćaju nam je mnogo važna, jer su oni u životnom dobu kad se najlakše uči i najbrže upija. Ono što sada nauče, to im ostaje za ceo život. Verujem da će, sada kao pešaci i biciklisti, a u budućnosti kao vozači, poštovati saobraćajne propise i sa maksimalnom koncentracijom učestvovati u saobraćaju. Ponosni smo na činjenicu da više od 300.000 dečaka i devojčica svake godine učestvuje u ovom takmičenju. "Moram da kažem da je na pobednicima koji će braniti boje Srbije u Parizu velika odgovornost, jer smo već dve godine zaredom evropski prvaci. Inače, aplicirali smo da Srbija sledeće godine bude domaćin evropskog takmičenja pod okriljem FIA." - rekao je Nikolić.

Proglašeni pobednici 55. republičkog takmičenja

U takmičenju je i ove školske godine tradicionalno učestvovalo više od 300.000 učenika osnovnih škola širom Srbije, koji su pokazali svoje znanje rešavanjem testova iz saobraćajnih propisa i vožnjom bicikala na poligonima spretnosti i praktičnog ponašanja u saobraćaju.


Inače, projekat „Šta znaš o saobraćaju “ održan je uz institucionalnu podršku Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, AMS Osiguranja i GO Savski venac.


PR

123456. . .1598
BMW 5 Touring (2024)
Slika nedelje