AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Škoda predstavila siluetu novog modela na baterijski pogon Elroq

Škoda predstavila siluetu novog modela na baterijski pogon Elroq

Škoda Auto je objavila prve zvanične slike siluete novog modela Elroq. Potpuno električni kompaktni SUV je prvi proizvodni model brenda Škoda koji je usvojio dizajnerski jezik Modern Solid...

Minimalistički spoljašnji izgled spaja robusnost, funkcionalnost i autentičnost, istovremeno ostavljajući osećaj sigurnosti i snage. Svetska premijera modela Škoda Elroq u jesen 2024. označiće početak nove Škoda kampanje e-modela, koja će u dolazećim godinama uključiti lansiranje šest baterijsko-električnih modela.


„U Škodi je dizajn važan deo identiteta brenda i jedan od glavnih činilaca našeg uspeha. Kontinuirani razvoj ključnih vizuelnih elemenata zahtevan je i uzbudljiv zadatak. Zato, moj tim i ja smo oduševljeni što možemo da predstavimo pregled prvog Škoda modela koji uključuje novi dizajnerski jezik Modern Solid kao što je Tech-Deck Face i robustniji izgled. Štaviše, to je prvi automobil u našem portfoliju koji ima natpis Škoda na svom poklopcu motora oštrih kontura. Bez sumnje, naš potpuno novi Elroq postavlja novi ton i stvarno privlači poglede.“


Oliver Stefani, rukovodilac Škoda Auto sektora za dizajn


Novi prednji deo s natpisom Škoda i Tech-Deck Face


Prednji deo Škoda Elroqa karakteriše dizajn podeljenih prednjih svetala. Tanji gornji deo neprimetno se proteže u krila. Natpis Škoda sada je istaknut na poklopcu motora, odražavajući korporativni identitet brenda Škoda. Inovativni Tech-Deck Face moderna je, prepoznatljiva reinterpretacija tradicionalne Škoda rešetke, s ravnijim i širim izgledom. Uz to, vozilo ima velike točkove koji poboljšavaju njegov robustan izgled, a vrhunska LED Matrix svetla upotpunjuju upečatljiv izgled modela Škoda Elroq.


Inovativni dizajn susreće MEB inženjerstvo


Elroq će biti treći Škoda model baziran na MEB modularnoj platformi električnih automobila Volkswagen grupe, pridruživši se modelima Enyaq i Enyaq Coupé. U isto vreme, električni pandan modelu Karoq pokrenuće novu kampanju e-mobilnosti češkog proizvođača automobila, sa šest baterijski električnih modela u narednim godinama. Potpuno novi kompaktni SUV imaće prostranu unutrašnjost i izuzetnu praktičnost, u skladu s predanošću brenda udobnosti i funkcionalnosti. Svetska premijera modela Škoda Elroq najavljena je za ovu jesen.


PR

123456. . .1597
Renault Symbioz
Slika nedelje