AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Ford Focus ST (250 KS): špijunske fotografije

Novi Ford Focus ST (250 KS): špijunske fotografije

Ford aktivno testira novu generaciju modela Focus ST, koji će do prvih kupaca stići početkom sledeće godine. U okviru programa testiranja, novi Focus se vozi po nemačkim autoputevima, ali i po legendarnoj stazi Nürburgring...

Vozači razvojnih timova RS i SVT, trenutno na raspolaganju imaju 60 primeraka modela Focus ST. Radna verzija automobila, postavljena je na osnovu aktuelne generacije modela Focus, a neke komponente se koriste od prethodne generacije Focusa. Testovi se održavaju na najzahtevnijim putevima Evrope i USA, kako bi inženjeri dobili što je više moguće informacija od vozača.

Novi Ford Focus ST (250 KS): špijunske fotografije

Ford kod novog modela ističe  unapređeni servo pojačivač upravljanja EPAS (Electric Power Assist Steering) i nova sportska sedišta, koja će obezbediti vrhunski sportski užitak u vožnji. Iz Forda najavljuju da će se u novom Focusu ST sedeti dosta niže, a bočno držanje u krivinama će biti izraženo. Novi Focus ST pogoniće 4-cilindrični agregat snage 250 KS, poreklom iz prošlogodišnjeg koncepta Focus ST. Manji motor, u odnosu na prethodnu generaciju, ima nižu potrošnju goriva, ali i veću snagu. Podsetimo, prošli Focus ST pod haubom je imao turbo petocilindrični motor zapremine 2,5 litra, koji je razvija 225 KS.

Novi Ford Focus ST (250 KS): špijunske fotografije

Ford o svom novom Focusu ST govori kao i prvom globalnom sportskom modelu. Focus ST, prvi put u svojoj istoriji, prodavaće se i u Severnoj Americi i Aziji.

Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje