AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC Italija, Sardinija - Loeb na čelu nakon prvog dana

WRC Italija, Sardinija - Loeb na čelu nakon prvog dana

Dosadan naslov ali zanimljiv reli na Sardiniji. Drugi krug brzinskih ispita doneo je rezultat koji je većina i očekivala. "Pročišćenu" stazu Sebastien Loeb je iskoristio da bukvalno preskoči sve konkurente i na spavanje ode sa zavidnih 22.4sec prednosti ispred, naravno koga drugog nego Marcusa Gronholma.

WRC Italija, Sardinija - Loeb na čelu nakon prvog dana

Gronholm je na prvi brzinac drugog kruga ušao šampionski, pobedom od 6.1sec ispred Loeba, čime se učvrstio na prvoj poziciji. Sve je obećavalo uspešan završetak etape za vozača Forda ali na žalost po navijače Forda, Marcus se nije dugo zadržao na liderskoj poziciji. Fantastična vožnja Sebastiena Loeba i kvar na vešanju Gronholmovog Focusa rezultirali su već uobičajenim redosledom u generalnom plasmanu. Iza njih svoju borbu vode Mikko Hirvonen i Henning Solberg. BP i Stobart Ford za sada razdvaja samo četiri sekunde.

WRC Italija, Sardinija - Loeb na čelu nakon prvog dana

Fantastični Latvalla se držao sve do SS5, a onda na žalost udarac u veliki kamen pored puta, oštećeno prednje vešanje i kraj za mladog Finca. Jari se još po izlasku iz servisnog parka žalio na lošu upravljivost Forda Focusa, ali nije potvrđeno da je taj problem direktno prouzrokovao odustajanje. Druga žrtva SS5 bio je vozač Subarua, Chris Atkinson koji je odustao nakon izletanja. Za sada nije poznato da li će dva mlada vozača nastaviti takmičenje u Italiji po superally pravilima.

WRC Italija, Sardinija - Loeb na čelu nakon prvog dana

Danijel Sordo posle katastrofalnog početka relija je nakon servisa znatno poboljšao svoja vremena. Promena setupa je ubrzala Španca koji je stigao do pete pozicije ali samo 2.7sec ispred Pettera Solberga. Vozač Subarua je imao težak dan koji je dodatno otežala penalizacija od 10sec zbog kašnjenja u servisu. Nastavak naravno sledi sutra. Mnogo toga je još u opticaju i borba za pozicije u top 8 su daleko od završenih. Da li će Sebastien još jednom izaći kao pobednik ili će Gronholm izvući 110% iz sebe i automobila? Odgovor dobijamo uskoro! Rezltati relija Sardinija nakon prve etape: 1. Sebastien Loeb Citroen Total WRT C4 WRC 1hour 42mins 10.0secs 2. Marcus Gronholm BP Ford Focus RS WRC 06 +00mins 22.4secs 3. Mikko Hirvonen BP Ford Focus RS WRC 06 +00mins 29.1secs 4. Henning Solberg Stobart Ford Focus WRC 06 +00mins 32.9secs 5. Daniel Sordo Citroen Total WRT C4 WRC +01mins 18.3secs 6. Petter Solberg Subaru WRT Impreza WRC 2006 +01mins 21.0secs 7. Toni Gardemeister MMSP Mitsubishi Lancer WRC05 +02mins 04.2secs 8. Manfred Stohl OMV Kronos Citroen Xsara WRC +02mins 35.8secs Petar Janković - Automagazin

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1596
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje