AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Sajam automobila u Frankfurt 2011 - Chevrolet

Sajam automobila u Frankfurt 2011 - Chevrolet

Godina u kojoj Chevrolet slavi stogodišnjicu postojanja je donela mnogo pozitivnih novosti, razvoja i važnih momenata koje treba proslaviti. Četvrti najveći automobilski brend na svetu je u pokretu, a ovaj smisao za dinamiku će biti predstavljen na njegovom štandu u Hali 9 64. Sajma automobila u Frankfurtu...

Među brojnim prikazanim automobilima će biti i dugo očekivana peta generacija modela Chevrolet Camaro, zaista arhetipski snažan automobil čiju sirovu snagu motora prati nepogrešiv i moderan dizajn koji privlači poglede. Camaro kupe i kabriolet će se naći u prodaji u Evropi u septembru 2011. godine, a cene će se kretati od 38.990 (kupe), odnosno 43.990 evra (kabriolet) (maloprodajna cena u Nemačkoj).  

Ove godine, Chevrolet će prikazati Centennial Edition verziju modela Corvette, izvanrednu mašinu sa skoro zlokobnim izgledom, jedinstvenim dizajnerskim elementima i legendarnim performansama.

Tokom dana za medije, pravi Corvette motor biće sastavljen tokom Corvette Engine Build Experience događaja na štandu Chevrolet-a. Ovaj jedinstven program je takođe u ponudi za kupce koji se odluče za Corvette ZR1 ili Z06, i nudi im izvanrednu priliku da personalizuju svoj automobil. Za samo 4.027 evra, oni će napraviti motor za svoj Corvette model u prestižnom GM-ovom centru za razvoj performansi nadomak Detroita u Mičigenu (ne uključuje PDV, uključuje transport i smeštaj).

Evropska premijera novog modela Malibu zaslužuje posebnu pažnju jer će ovaj automobil biti vrhunski model Chevrolet-a na kontinentu od 2012. godine. Sa svežim, elegantnim eksterijerom i snažnim 2,0-litarskim dizel i 2,4-litarskim benzinskim motorom, Malibu će ponuditi alternativu u segmentu sedana srednje veličine.

Dva veoma uzbudljiva koncepta koji će imati svoj evropski debi na Sajmu automobila u Frankfurtu su Chevrolet Miray roadster i Colorado Rally, avanturistički pikap kamionet. Oba vozila odvode trendove korak dalje u budućnost, svaki u svom segmentu, ali u isto vreme odaju priznanje Chevroletovoj kreativnosti i prepoznatljivom rečniku dizajna.

Chevrolet će u Frankfurtu takođe predstaviti 1,3-litarski turbo dizel Aveo. Sa agresivnim, elegantnim eksterijerom, ovo vozilo kombinuje odličnu ekonomičnost potrošnje goriva i emisiju sa snažnim obrtnim momentom. Eko verzija sa 95 KS emituje 95 g CO2/km dok verzija sa 75 KS napaja najekonomičniji sedan automobil u Evropi.

Dva meseca pre njegovog lansiranja na evropskom tržištu, električno vozilo proširenog dosega, Chevrolet Volt, će biti prikazano na Chevrolet štandu i u Hali 4. Volt koji je osvojio mnoge nagrade će takođe biti na raspolaganju predstavnicima medija i publici za test-vožnje.

Chevrolet

Opel ADAM: Prosto jedinstven

Opel ADAM: Prosto jedinstven

Izgled najmanjeg Opela je otkriven posredstvom nekoliko fotografija i zvaničnih informacija, koje se odnose na dimenzije i pogonske agregate. Mali Opel Adam ima troja vrata i stoji na skraćenoj platformi modela Opel Corsa...

Bjanka Vasilesku - novi generalni direktor InterMol-a u Srbiji

Bjanka Vasilesku - novi generalni direktor InterMol-a u Srbiji

1. jula 2012. godine gđa Bjanka Vasilesku (Bianca Vasilescu) zauzela je mesto novog generalnog direktora InterMol-a, članice MOL grupe. Kompanija InterMol koja nudi potrošačima u Srbiji visokokvalitetne proizvode i uslugu, sada je bogatija za jednog profesionalca sa značajnim regionalnim iskustvom...

Gymkhana 5: Ken Block ponovo u akciji + VIDEO

Gymkhana 5: Ken Block ponovo u akciji + VIDEO

Peti deo serijala Gymkhana, preselio se iz Hollywooda u San Francisco. Tema je ista - vozačka veština, koja se u nekim momentima graniči sa umetnošću, kao i glavni glumac - Ken Block, a supersnažni automobil - Ford Fiesta, i ovoga puta bila je opremljena kamerama sa svih strana...

Fiat Punto Classic - Dizel po ceni LPG verzije

Fiat Punto Classic - Dizel po ceni LPG verzije

Tokom jula i avgusta kupci najpopularnijeg Fiata u Srbiji mogu da nabave dizel verziju za 7749 evra (u sistemu staro za novo), koliko košta i Punto Classic s pogonom na tečni naftni gas (LPG). Verzija Emotion ABS s benzinskim motorom dostupna je po ceni od 6999 evra, do isteka zaliha!

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje