AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

VW Golf 8 snimljen u Madridu bez maske! (FOTO)

VW Golf 8 snimljen u Madridu bez maske! (FOTO)

Premijera osme generacije Golfa biće održana do kraja tekuće godine. To nam potvrđuju i najnoviji snimci nove evropske ikone. Fotografije nisu najboljeg kvaliteta, ali nam prvi put prikazuju izgled novog Golfa bez kamuflaže!

Pogledajte: VW Golf VIII stiže uskoro - na tome insistira šef koncerna.

 

Bilo je planirano, da Golf 8 vidimo već na međunarodnom autosalonu IAA u Frankfurtu, ali problemi u razvoju o kojima smo nedavno pisali, rezultirali su pomeranjem termina. Zato će na IAA u Frankfurtu debitovati elektromobil VW ID.3, a nova generacija Golfa biće otkrivena na solo događaju u novembru mesecu.

VW Golf 8 snimljen u Madridu bez maske! (FOTO)

Šef koncerna VW, Herbert Diess, insistira da prvi primerci novog Golfa do prvih kupaca stignu već krajem decembra meseca, iako se ranije spekulisalo o februarskom terminu sledeće godine. Pomeranje termina povećava rizik od pojavljivanja nezvaničnih fotografija na internetu. Iz Madrida nam dolaze fotografije snimljene mobilnim telefonom. Golf je uhvaćen tokom zvaničnog snimanja i možemo videti da će njegov dizajn ostati veran evoluciji ovog popularnog automobila.

Ako je spolja evolucija, Nemci kažu da nas u enterijeru čeka revolucija. Novi Golf moći će uvek da bude On-line, a njegov digitalni kokpit i sistemi asistencije postaviće nove standarde u oblasti konekcije i bezbednosti. Pod haubom će disati benzinski trocilindarski 1.0 TSI i četvorocilindarski 1.5 TSI Evo agregati. Dizele će reprezentovati 4-cilindarski 2.0 TDI motor sa Mild-hybrid sistemom napona 48V. U ponudi će biti i manji dizeli zapremine 1.5 i 1.6 litara. U ponudi možemo i očekivati i hibridnu plug-in verziju GTE.

Automagazin.rs
Foto: Youtube

Svetska premijera nove Toyote GR Yaris

Svetska premijera nove Toyote GR Yaris

Nova Toyota GR Yaris imala je svetsku premijeru na Salonu automobila Tokio 2024, uz predstavljanje brojnih tehničkih, dizajnerskih i konstrukcionih poboljšanja koja obećavaju još bolje iskustvo sportske vožnje...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje