AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Sajam automobila u Parizu - Volkswagen Passat sedme generacije

Sajam automobila u Parizu - Volkswagen Passat  sedme generacije

Volkswagen je na sajmu automobila u Parizu predstavio sedmu generaciju modela Passat. Kao i kod modela Golf, Volkswagen je kod sedme generacije modela Passat izabrao put evolucije...

Najmarkantnije izmene pretrpeo je prednji i zadnji do automobila. Maska hladnjaka više nema hromirane lajsne i prostire se široko sve do svetlosnih grupa i svojim izgledom podseća na nedavno osveženi Phaeton, a isto se odnosi i na otvore za dovod vazduha u prednjem braniku. Na zadnjem delu najviše izmena uočavamo na svetlosnim grupama i dizajnu vrata prtljažnika. Z adizajnerske promene su zaduženi Walter de Silva i Klaus Bischoff.

Sajam automobila u Parizu - Volkswagen Passat  sedme generacije

Novi Passat  je 4.769 mm dugačak, 1.820 mm širok i 1.474 mm visok, dok je karavan verzija za 2 mm duža, ali i 45 mm viša. Dizajn instrument table nije radikalno promenjen. Najviše promena pretrpela je središnja konzola, a sedišta su razvijena "od nule". Nasloni za glavu prednjih sedišta mogu se postaviti i u vodoravan položaj ukoliko je to potrebno, a sedišta mogu biti opremljena i sistemom masaže. U Volkswagenu ističu da su maerijali za izradu enterijera kvalitetniji nego kod prethodnika, kao i završna obrada. Enterijer može biti u tradicionalnoj crnoj, bež ili braon boji, a moguća je i kombinacija boja u zavisnosti od opreme.

Sajam automobila u Parizu - Volkswagen Passat  sedme generacije

Snaga motora može biti od 77 do 220 kW (105-300 KS). Prioritet kod modernizacije motora bilo je smanjivanje potrošnje. Najmanji turbodizel 1.6 TDI (77 kW) ima obrtni moment od 250 Nm i prosečno troši svega 4,2 L/100 km! Turbo benzinski motor 1.4 TSI (90 kW) u verziji BlueMotion Technology troši samo 5,8 L/100 km. Smanjenje potrošnje zabeležili su i ostali motori 1.8 TSI troši samo 6,9 L/100 km, a V6 agregat sa pogonom na sve točkove troši 9,2 L/100 km. Benzinski motori u novom Passatu su: 1,4 TSI/90 kW, 1,8 TSI/118 kW, 2,0 TSI/155 kW i V6 3,6 l/220 kW, a turbodizele predstavljaju tri motora: 1,6 TDI/77 kW, 2,0 TDI/103 kW u dve verzije: osnovnoj i ekološkoj Blue. Pored navedenih motora, u ponudi je i 1,4-litarski benzinski turbo motor EcoFuel od 110 kW i MultiFuel od 118 kW. Osim osnovnog turbodizel motora i V6 benzinskog, sve pogonske jedinice mogu biti opremljene DSG menjačem, dok se V6 motor dobija u kombinaciji sa automatskim menjačem.

Sajam automobila u Parizu - Volkswagen Passat  sedme generacije

U ponudi su tri nivoa opreme: Trendline, Comfortline i Highline. Već osnovna oprema podrazumeva funciju Stop/Start. Od bezbednosnih sistema treba istaći sistem za naglo kočenje u gradu (City Emergency Braking), koji funkcioniše pri brzini od 30 km/h i radi kao deo adaptivnog tempomata. U novom Passatu premijeru ima i sistem za detekciju umora vozača, koji upozorava akustički i vizuelno. Dynamic Light Assist poznat je iz modela Touareg, a tu je i Side Assist - sistem upozorenja o nepravilnom napuštanju saobraćajne trake. U spoljne retrovizore su integrisane diode koje upozoravaju na vozila sa strane.

Prvi primerci nove generacije modela Passat do prvih kupaca će stići polovinom novembra meseca.

Automagazin.rs


Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Dobro pozicionirani u odnosu na konkurenciju: Na brojnim najnovijim uporednim testovima, premium gume kompanije Hankook impresioniraju svojom udobnošću i sigurnošću, a prema pisanju specijalizovanih medija, pružaju i odličan odnos cene i performansi...

123456. . .1596
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje