AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Sajam automobila u Parizu - Volkswagen Passat sedme generacije

Sajam automobila u Parizu - Volkswagen Passat  sedme generacije

Volkswagen je na sajmu automobila u Parizu predstavio sedmu generaciju modela Passat. Kao i kod modela Golf, Volkswagen je kod sedme generacije modela Passat izabrao put evolucije...

Najmarkantnije izmene pretrpeo je prednji i zadnji do automobila. Maska hladnjaka više nema hromirane lajsne i prostire se široko sve do svetlosnih grupa i svojim izgledom podseća na nedavno osveženi Phaeton, a isto se odnosi i na otvore za dovod vazduha u prednjem braniku. Na zadnjem delu najviše izmena uočavamo na svetlosnim grupama i dizajnu vrata prtljažnika. Z adizajnerske promene su zaduženi Walter de Silva i Klaus Bischoff.

Sajam automobila u Parizu - Volkswagen Passat  sedme generacije

Novi Passat  je 4.769 mm dugačak, 1.820 mm širok i 1.474 mm visok, dok je karavan verzija za 2 mm duža, ali i 45 mm viša. Dizajn instrument table nije radikalno promenjen. Najviše promena pretrpela je središnja konzola, a sedišta su razvijena "od nule". Nasloni za glavu prednjih sedišta mogu se postaviti i u vodoravan položaj ukoliko je to potrebno, a sedišta mogu biti opremljena i sistemom masaže. U Volkswagenu ističu da su maerijali za izradu enterijera kvalitetniji nego kod prethodnika, kao i završna obrada. Enterijer može biti u tradicionalnoj crnoj, bež ili braon boji, a moguća je i kombinacija boja u zavisnosti od opreme.

Sajam automobila u Parizu - Volkswagen Passat  sedme generacije

Snaga motora može biti od 77 do 220 kW (105-300 KS). Prioritet kod modernizacije motora bilo je smanjivanje potrošnje. Najmanji turbodizel 1.6 TDI (77 kW) ima obrtni moment od 250 Nm i prosečno troši svega 4,2 L/100 km! Turbo benzinski motor 1.4 TSI (90 kW) u verziji BlueMotion Technology troši samo 5,8 L/100 km. Smanjenje potrošnje zabeležili su i ostali motori 1.8 TSI troši samo 6,9 L/100 km, a V6 agregat sa pogonom na sve točkove troši 9,2 L/100 km. Benzinski motori u novom Passatu su: 1,4 TSI/90 kW, 1,8 TSI/118 kW, 2,0 TSI/155 kW i V6 3,6 l/220 kW, a turbodizele predstavljaju tri motora: 1,6 TDI/77 kW, 2,0 TDI/103 kW u dve verzije: osnovnoj i ekološkoj Blue. Pored navedenih motora, u ponudi je i 1,4-litarski benzinski turbo motor EcoFuel od 110 kW i MultiFuel od 118 kW. Osim osnovnog turbodizel motora i V6 benzinskog, sve pogonske jedinice mogu biti opremljene DSG menjačem, dok se V6 motor dobija u kombinaciji sa automatskim menjačem.

Sajam automobila u Parizu - Volkswagen Passat  sedme generacije

U ponudi su tri nivoa opreme: Trendline, Comfortline i Highline. Već osnovna oprema podrazumeva funciju Stop/Start. Od bezbednosnih sistema treba istaći sistem za naglo kočenje u gradu (City Emergency Braking), koji funkcioniše pri brzini od 30 km/h i radi kao deo adaptivnog tempomata. U novom Passatu premijeru ima i sistem za detekciju umora vozača, koji upozorava akustički i vizuelno. Dynamic Light Assist poznat je iz modela Touareg, a tu je i Side Assist - sistem upozorenja o nepravilnom napuštanju saobraćajne trake. U spoljne retrovizore su integrisane diode koje upozoravaju na vozila sa strane.

Prvi primerci nove generacije modela Passat do prvih kupaca će stići polovinom novembra meseca.

Automagazin.rs


Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje