AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

„NanoBlade“ tehnologija lista testere od Bosch-a

„NanoBlade“ tehnologija lista testere od Bosch-a

Bosch je prvi u svetu dobavljač rešenja za testerisanje bez skoro ikakvih vibracija, velike preciznosti i lakoće, za hobiste. Osnova ovoga je jedinstvena tehnologija listove testere „NanoBlade“ koju je Bosch primenio u tri alata po prvi put...

„NanoBlade“ tehnologija lista testere od Bosch-a

Ova tehnologija je zasnovana na obrtnom mikro-lancu. Sastoji se od karika lanca koje su dimenzija od samo četiri milimetra – slično kao kod običnih lančanih testera, samo manje. Primenom obrtnog mikro-lanca na ubodnoj testeri ili univerzalnoj testeri izbacuje se potreba za hodom lista testere koji je dovodio do velikog broja vibracija. Rezultat svega toga je testera koja čini posao lakim i vrlo preciznim čak i hobistima koji nemaju iskustva. Sa ovom tehnologijom, Bosch podiže testerisanje na veći nivo.

„NanoBlade“ tehnologija lista testere od Bosch-a

Dugotrajnost bez održavanja: „NanoBlade“ listovi testere od Bosch-a


Bosch će isporučivati tri nova alata sa „NanoBlade“ tehnologijom za početak: EasyCut 12 akumulatorsku univerzalnu testeru, koja je posebno pogodna za slobodno sečenje, kao i električne alate EasyCut 50 i AdvancedCut 50, koji su predviđeni za precizne rezove i urezivanje. Svi alati poseduju SDS sistem za brzu i jednostavnu zamenu lista testere, sa automatskim zatezačem mikro-lanca.


„NanoBlade“ listovi su veoma dugotrajni i ne zahtevaju poseban vid održavanja: nije vam potrebno ulje, oštrenje ili dotezanje lanca. Mikro-lanac se ne može zaglaviti, čak i ako se koristi na drvetu sa premazima. Sa jednim listom se može iseći 100 m laminata i 100 m mekog drveta bez potrebe za zamenom. Ovo otprilike znači da sa jednim listom možete postaviti laminat u 10 prostorija zajedno sa sečenjem zidnih lajsni za pet prostorija – za renoviranje vašeg doma dodavanjem skandinavskog stila na primer.

„NanoBlade“ tehnologija lista testere od Bosch-a

Pravi list testere za svaku primenu


EasyCut 12 akumulatorska univerzalna testera je višenamenski alat za rad u zatvorenim i otvorenim prostorima. Ukoliko želite da sečete četvrtaste letvice ili da potkrešete žbunje ili grane – EasyCut 12, koji teži samo 900 g, vrlo lako i brzo završava posao. Broj 12 u imenu alata prikazuje maksimalni napon akumulatora koji je 12 V i menja prethodnu nomenklaturu od 10,8 V, prosečan napon akumulatora.


EasyCut 50 i AdvancedCut 50 omogućavaju hobistima da postignu precizne i ravne rezove – primer je sečenje polica ili podova. Oba alata poseduju motor od 500 W kao i adapter za odsisavanje prašine. Štitnik od iveraka, funkcija duvača kao i „Cut Control“ – transparentni produžetak koji se može sklopiti od napred i na sebi ima liniju vodilju – što povećava preciznost pri sečenju. Oba alata omogućavaju hobistima da vrlo lako vrše urezivanja jer je ploča zakrivljena na kraju. Ukoliko postavite alat i spuštate prednji deo preko ovog zakrivljenja on se lako useca u radni deo i tako dobijate željeni rez. AdvancedCut 50 se može koristiti i za pravljenje žljebova i rezova pod uglom od 0 do 45 stepeni. Zahvaljujući produžetku ploče, AdvancedCut 50 je kompatibilan za Bosch šinama. EasyCut 12, EasyCut 50 i AdvancedCut 50 će biti dostupni za poručivanje od proleća 2017 godine. EasyCut 12 će biti isporučivan sa 12 V akumulatorom i brzim punjačem, kao i sa jednim 65 mm „NanoBlade Wood Speed“ listom. „NanoBlade Wood Basic 50“ će se isporučivati uz EasyCut 50 i AdvancedCut 50 alate. Postojaće kao dodatna oprema i mikro-lanci od bimetala za tvrdo drvo.

 

PR

 

Škoda Fabiia Monte Carlo - dinamičnost u svom najčistijem obliku

Škoda Fabiia Monte Carlo - dinamičnost u svom najčistijem obliku

Lansiranjem najnovije varijante Monte Carlo, Škoda upotpunjuje svoju novu, četvrtu generaciju modela Fabia. Slavno ime koje je Škoda prvobitno uvela isključivo za model Fabia simbolizuje sportski stil života od 2011. godine, a sve u znak sećanja na brojne pobede brenda na legendarnom reliju...

Renault Symbioz
Slika nedelje