AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

„NanoBlade“ tehnologija lista testere od Bosch-a

„NanoBlade“ tehnologija lista testere od Bosch-a

Bosch je prvi u svetu dobavljač rešenja za testerisanje bez skoro ikakvih vibracija, velike preciznosti i lakoće, za hobiste. Osnova ovoga je jedinstvena tehnologija listove testere „NanoBlade“ koju je Bosch primenio u tri alata po prvi put...

„NanoBlade“ tehnologija lista testere od Bosch-a

Ova tehnologija je zasnovana na obrtnom mikro-lancu. Sastoji se od karika lanca koje su dimenzija od samo četiri milimetra – slično kao kod običnih lančanih testera, samo manje. Primenom obrtnog mikro-lanca na ubodnoj testeri ili univerzalnoj testeri izbacuje se potreba za hodom lista testere koji je dovodio do velikog broja vibracija. Rezultat svega toga je testera koja čini posao lakim i vrlo preciznim čak i hobistima koji nemaju iskustva. Sa ovom tehnologijom, Bosch podiže testerisanje na veći nivo.

„NanoBlade“ tehnologija lista testere od Bosch-a

Dugotrajnost bez održavanja: „NanoBlade“ listovi testere od Bosch-a


Bosch će isporučivati tri nova alata sa „NanoBlade“ tehnologijom za početak: EasyCut 12 akumulatorsku univerzalnu testeru, koja je posebno pogodna za slobodno sečenje, kao i električne alate EasyCut 50 i AdvancedCut 50, koji su predviđeni za precizne rezove i urezivanje. Svi alati poseduju SDS sistem za brzu i jednostavnu zamenu lista testere, sa automatskim zatezačem mikro-lanca.


„NanoBlade“ listovi su veoma dugotrajni i ne zahtevaju poseban vid održavanja: nije vam potrebno ulje, oštrenje ili dotezanje lanca. Mikro-lanac se ne može zaglaviti, čak i ako se koristi na drvetu sa premazima. Sa jednim listom se može iseći 100 m laminata i 100 m mekog drveta bez potrebe za zamenom. Ovo otprilike znači da sa jednim listom možete postaviti laminat u 10 prostorija zajedno sa sečenjem zidnih lajsni za pet prostorija – za renoviranje vašeg doma dodavanjem skandinavskog stila na primer.

„NanoBlade“ tehnologija lista testere od Bosch-a

Pravi list testere za svaku primenu


EasyCut 12 akumulatorska univerzalna testera je višenamenski alat za rad u zatvorenim i otvorenim prostorima. Ukoliko želite da sečete četvrtaste letvice ili da potkrešete žbunje ili grane – EasyCut 12, koji teži samo 900 g, vrlo lako i brzo završava posao. Broj 12 u imenu alata prikazuje maksimalni napon akumulatora koji je 12 V i menja prethodnu nomenklaturu od 10,8 V, prosečan napon akumulatora.


EasyCut 50 i AdvancedCut 50 omogućavaju hobistima da postignu precizne i ravne rezove – primer je sečenje polica ili podova. Oba alata poseduju motor od 500 W kao i adapter za odsisavanje prašine. Štitnik od iveraka, funkcija duvača kao i „Cut Control“ – transparentni produžetak koji se može sklopiti od napred i na sebi ima liniju vodilju – što povećava preciznost pri sečenju. Oba alata omogućavaju hobistima da vrlo lako vrše urezivanja jer je ploča zakrivljena na kraju. Ukoliko postavite alat i spuštate prednji deo preko ovog zakrivljenja on se lako useca u radni deo i tako dobijate željeni rez. AdvancedCut 50 se može koristiti i za pravljenje žljebova i rezova pod uglom od 0 do 45 stepeni. Zahvaljujući produžetku ploče, AdvancedCut 50 je kompatibilan za Bosch šinama. EasyCut 12, EasyCut 50 i AdvancedCut 50 će biti dostupni za poručivanje od proleća 2017 godine. EasyCut 12 će biti isporučivan sa 12 V akumulatorom i brzim punjačem, kao i sa jednim 65 mm „NanoBlade Wood Speed“ listom. „NanoBlade Wood Basic 50“ će se isporučivati uz EasyCut 50 i AdvancedCut 50 alate. Postojaće kao dodatna oprema i mikro-lanci od bimetala za tvrdo drvo.

 

PR

 

Rekordna godina Kije u Srbiji

Rekordna godina Kije u Srbiji

Prema zvaničnim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije o broju novoregistrovanih putničkih vozila u 2021. godini u Srbiji, Kia vozila zauzela su peto mesto među ukupno 46 marki automobila koje su registrovane u našoj zemlji...

2 miliona Dacia Dustera - iza kulisa priče o uspehu

2 miliona Dacia Dustera - iza kulisa priče o uspehu

Dacia je priča u kojoj jedan uspeh vodi ka drugom. Nakon rođenja Logana 2004., druga buduća zvezda je došla na automobilski svet 2010.: Duster. Legendarni proizvod koji je SUV vozila učinio popularnim i pristupačnim, osvojio je mnoge puteve, od hladalig Sibira do Marokanske pustinje...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje