AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Ford Focus - najprodavaniji automobil u svetu i u prvoj polovini 2013.

Ford Focus - najprodavaniji automobil u svetu i u prvoj polovini 2013.

Ford Foscus, automobil sa reputacijom najprodavanijeg u svetu u 2012-oj, zadržao je tu titulu i u prvoj polovini 2013. U prvoj polovini 2013. plasman Ford Focusa je porastao za 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine - na 589.709 registrovanih vozila, na šta je primarno uticalo povećanja tražnje kupaca u Kini i drugim azijskim državama.

Pogledajte test: Novi Ford Focus 1.6 TDCi Titanium.

 

Pored toga, Ford Fiesta je rangirana kao četvrto najprodavanije vozilo, što Ford čini jedinim brendom koji ima dva najprodavanija vozila među pet najtraženjih u svetu, a prema Fordovoj analizi podataka o registracijama vozila u svetu koje je prikupio provajder Polk automotive.

Prodaja Focusa u Kini je porasla za 137 odsto u odnosu na 2012-tu, na ukupno 202.380 vozila, što tu državu čini najvećim pojedinačnim svetskim tržištem tog modela, a predstavlja i trećinu prodaje modela Focus.

Xiao Bing, 31-godišnji menadžer prodaje u jednoj IT kompaniji u Pekingu, jedan je od kupaca novog Focusa.

"Novi Focus izgleda kao vozilo visoke tehnologije i zadovoljava moja estetska očekivanja", kaže Bing. "On se značajno promenio od prethodnog modela. Rukovanje automobilom je super. Kada sam ga probao, novi Focus je glatko prošao kroz sve krivine. Sve u svemu, to je najbolja kombinacija izgleda, performansi, vrednosti i ekonomičnosti u potrošnji goriva."

Kupci u drugim azijskim državama na Focus takođe reaguju oduševljeno. U septembru se izveštava da su prodaje Ford Focusa u Indioneziji porasle za 193 odsto, 72 odsto i na Filipinima i u Vijetnamu, a 42 odsto na Tajlandu.

Fiesta takođe bestseler

Ford Fiesta se pridružuje među pet svetskih bestselera, a prvo mesto je „zaradila“ kao najprodavaniji subkompakt automobil na globalnom nivou, sa 356.434 jedinica registrovanih u prvoj polovini 2013.
 
"Fiesta je imala sjajan početak, a Focus postaje sve bolji - posebno u Kini", kaže Jim Farley, izvršni potpredsednik za globalni marketing, prodaju i servis Forda i Linkolna. "Ovo je jedan Ford u svom najboljem izdanju: atraktivno vozilo sa malom potrošnjom goriva, vodećim kvalitetom, tehnologijom i personalizovanošću koja pruža zabavu u vožnji."

Kombinovano, broj registrovanih malih Fordovih automobila u svetu - Fiesta i Focus – za prvih šest meseci ove godine ukupno iznosi 946.143 vozila, što predstavlja porast od 8 odsto.

Grand Motors

Stižu zimski uslovi, pripremite opremu

Stižu zimski uslovi, pripremite opremu

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije podseća sve vozače da u periodu od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju imati opremu koja je neophodna u zimskim uslovima. U naznačenom periodu vozila treba da budu opremljena sa sva četiri zimska pneumatika, u uslovima kada se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalaze sneg, led ili poledica.

UniCredit Leasing Srbija - jesenja rasprodaja polovnih automobila!

UniCredit Leasing Srbija - jesenja rasprodaja polovnih automobila!

Tokom narednog vikenda, 26. i 27.oktobra, UniCredit Leasing Srbija će organizovati jesenju rasprodaju polovnih vozila uz popuste čak i do 50%. UniCredit Leasing Srbija obezbeđuje specijalne popuste i pogodnosti uz veliki asortiman polovnih vozila različitih brendova. Popusti važe za vozila koja su posebno obeležena...

BMW serije 2 snimljen na dilerskoj konferenciji + FOTO

BMW serije 2 snimljen na dilerskoj konferenciji + FOTO

Jedan predstavnik dilerske mreže BMW nije mogao da izdrži i u svet je pustio fotografije serijske verzije modela BMW serije 2, koji je predstavljen na događaju dilerske mreže. Na fotografijama možemo videti najsnažniju "dvojku" sa oznakom BMW M235i...

Vitro Group Inc - Velika zimska servisna akcija za Citroën vozila

Vitro Group Inc - Velika zimska servisna akcija za Citroën vozila

Vitro Group INC, zvanični uvoznik i distributer Citroën vozila za Srbiju i Crnu Goru, započinje veliku zimsku servisnu akciju u svom servisu u Radničkoj 22, prekoputa Ade. Ukoliko svog Citroën-a održavate originalnim rezervnim delovima, pravo je vreme da ga pripremite za nastupajuće zimske uslove za vožnju...

Model Panda 4x4 Antarctica udružen sa simbolom Južnog pola

Model Panda 4x4 Antarctica udružen sa simbolom Južnog pola

Nova TV reklama za  Fiat Panda 4x4 Antacrtica, modela ograničene serije, koji je predstavljen na Salonu automobila u Frankfurtu 2013. godine, u znak proslave 30-godišnjice postojanja ovog najpopularnijeg modela, čiji broj prodatih vozila iznosi 500.000 automobila, emituje se na svim većim medijskim tv i radio-stanicama...

Novi Hyundai ix35 donosi sa sobom niz tehnoloških poboljšanja

Novi Hyundai ix35 donosi sa sobom niz tehnoloških poboljšanja

Novi IX 35, unapređena verzija drugog najprodavanijeg Hyundai automobila u Evropi, koji je svoj debi imao na sajmu automobila u Ženevi 2013. godine, od oktobra je dostupan i kupcima iz Srbije. Novi model ima mnoštvo tehnoloških poboljšanja, koja ga čine još privlačnijim...

Renault Symbioz
Slika nedelje