AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault i Dacia na autosalonu u Ženevi

Renault i Dacia na autosalonu u Ženevi

Renault, pionir i vodeća marka električnih vozila u Evropi, predstaviće koncept električnog automobila Morphoz, nagoveštavajući Renaultovu viziju buduće mobilnosti.

Renault će predstaviti MORPHOZ, koncept električnog automobila koji nagoveštava Renaultovu viziju buduće mobilnosti. Ovaj automobil nudi prilagodljivost ličnim potrebama, željama i upotrebama svakog pojedinca, čime prevazilazi sva ograničenja. Takodje najavljuje da će nova porodica Renault električnih modela biti predstavljena u narednih nekoliko godina. Tokom novinarskih dana Renault će na svom štandu izložiti samo električne automobile, ukupno osam modela, medju kojima i Novi Twingo Z.E., koji će tom prilikom doživeti svoju svetsku premijeru.

Renault kao pionir i vodeći brend električnih automobila u Evropi, nadovezujući se na svoju stručnost i nastavljajući sa elektrifikacijom svoje palete modela sada uvodi inovativne, savremene pogonske sklopove – poptpuni E-TECH hibrid i priključni hibrid E-TECH u tri ključna modela Clio, Captur i Megane Grandtour. Novi Megane Grandtour E-Tech priključni hibrid će u Ženevi po prvi put biti prikazan široj javnosti.

Kao odgovor na raznovrsnost potreba i očekivanja, uključujući i profesionalne korisnike, Kangoo Z.E. Concept je vraćen u velikom stilu. Izloženi prototip gradskog elektičnog vozila će najaviti obnovu serije Kangoo u 2020.godini.

Dacia pravi zaokret, električna revolucija sa najpovoljnijim 100% električnim gradskim automobilom na tržištu

Dacia otvara novo poglavlje i započinje svoj prelazak na električni pogon. Dosledna svojoj dosadašnjoj ulozi »pokretača promena«, Dacia ulazi na tržiste električnih vozila i predstavlja prototip studijskog modela sa sasvim električnim pogonom. Ovaj preokret je zasnovan na stručnosti Renault Grupe i njenom decenijskom iskustvu u oblasti električne mobilnosti.

Dacia je jedini proizvođač automobila koji nudi čitavu paletu modela sa dva motora - benzinskim i benzinskim (LPG), a u Ženevi će lansirati i novi TCe 100 ECO-G. Takođe će predstaviti posebnu limitiranu seriju pod nazivom „Proud“, kojom će proslaviti 15. godišnjicu svog pojavljivanja na evropskom tržištu.

PR

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje