AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

VW Group u prvom kvartalu prodao rekordnih 2,6 miliona automobila

VW Group u prvom kvartalu prodao rekordnih 2,6 miliona automobila

Nemački automobilski koncern Volkswagen u prvom kvartalu 2018. godine prodao je rekordnih 2,6 miliona automobila, što je povećanje od 7,4 %...

Rekordan je bio i sam mart mesec, ističe se u saopštenju ove nemačke kompanije. U martu mesecu, Volkswagen je prodao 1,04 miliona automobila, što je najveći broj prodatih automobila u jednom mesecu, koji je ovaj proizvođač ikada postigao. Ovaj rezultat predstavlja međugodišnje povećanje od 5,3 procenta.


"Isporuke u martu mesecu su kulminirale veoma uspešnim prvim kvartalom." - izjavio je šef prodaje grupacije VW, Fred Kappler. On je dodao, da je u pvom tromesečju grupa ostvarila snažan rast u svim većim regionima.


Podsetimo, u okviru koncerna VW posluje 12 brendova. To su brendovi putničkih automobila Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini i Porsche, marke kamiona i komercijalnih vozila, MAN i Scania, Vokswagen privredna vozila i marka motocikala Ducati.


Automagazin.rs

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Kia je na dodeli nagrada za automobil godine revije What Car? za 2024. godinu osvojila četiri nagrade, uključujući pobedu u dve glavne kategorije za Kia Sportage i Kia EV6...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje