AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Infiniti Q50 - Evropska premijera u Ženevi

Infiniti Q50 - Evropska premijera u Ženevi

Novi Infiniti Q50, sportski sedan, debituje na Salonu automobila u Ženevi 5. marta sa svim preduslovima potrebnim da se izgradi novi, snažan nivo za privlačenje kupaca u premijum klasi širom Evrope...

Obeležavanje uvođenja nove generacije Infiniti Q familije - modela Q50 za Evropu uključuje i prvi plod sporazuma o saradnji sa partnerom alijanse, Daimler AG. Tehnički detalji Q50 za Evropu će biti objavljeni na konferenciji za novinare.

Direktor prodaje Inifiniti vozila za Srbiju u kompaniji Grand Motors, koja uvozi i prodaje automobile ove marke, Miloš Stefanović, najavljuje da će Q50 za evropske kupce imati potentne i ekonomične motore, među kojima će biti i jedan novi dizel, a svi primereni potrebama i ukusima klijentele na Starom kontinentu.

"Infiniti Q50 je sportski sedan svetske klase sa linijom naprednih motora koji će jasno demonstrirati svoju nameru da bude glavni igrač u okviru evropskog premijum tržišta", kaže Bernard Loara /Loire/, potpredsednik Infiniti Afrika, Bliski istok i Evropa (AMIE).

Na svom prvom javnom nastupu van SAD, gde je imao svoju svetsku premijeru - u januaru, u Detroitu - Infiniti Q50 najavljuje novi dizajnerski pravac u Infiniti proizvodnom programu, u kojem će u budućnosti oznaku Q nositi sedan i kupe modeli, dok je značka QX nemenjena za crossovere i SUV vozila. Istovremeno, Q50 jača status brenda kao pravog tehnološkog lidera.

Infiniti Q50 - Evropska premijera u Ženevi

Snažan i prepoznatljiv, dizajn modela Q50 upućuje na Infinitijeve sportske sedane iz  prošlosti - ikoničku trilogiju koncept automobila (Essence, Etherea, Emerg-e, svi predstavljeni na radnijim salonima automobila u Ženevi), koji pomažu da se oblikuje njegova budućnost.

Q50 je na samom vrhu tehnoloških inovacija: prvi u svetu poseduje tehnologiju direktno prilagodljivog upravljačkog sistema (Direct Adaptive Steering). Dalji detalji o DAS tehnologiji će biti dostupni na salonu automobila u Ženevi.

Osim Q50, na Infiniti štandu u Ženevi će biti i LE koncept, prvi Infitijev 100% električni automobil, kao i bolid trostrukog svetskog šampiona – Formula 1 Sebastijana Fetela u svojoj „odeždi“ za 2013, čime se potvrđuje nova era u partnerstvu sa Infiniti Red Bull Racing timom.

Grand Motors

Priča o novom Aurisu se nastavlja!

Priča o novom Aurisu se nastavlja!

Na obe lokacije, u ulici Kralja Milana, juče od 12 do 15 časova, i u ulici Milentija Popovića od 16 do 19 časova, Auris će se transformisati, i pokazati da je jednako lep i u drugoj boji, i jednako zabavan u novom, originalnom izdanju!

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Modernizovani Porsche 911 izgibio je svoj atmosferski motor, čije mesto je zauzeo manji turbo motor. Agregat ima šest cilindara, zapreminu od 3 litra i opremljen je sa dva turbopunjača. Da li je izgubio karakter?

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

Jaguar Land Rover grupa će u Frankfurtu prikazati nove i uzbudljive modele, a osim toga, javnost će premijerno upoznati i sa najnovijim tehnologijama. Na najvećem štandu do sada, Jaguar Land Rover izlaže čak 19 vozila iz svog portfolija...

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

Svetska premijera Infiniti-ja Q30, prvog premijum aktiv kompkatnog modela japanskog proizvođača biće održana na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje