AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Šef GМ ima platu od 7,7 miliona dolara

Šef GМ ima platu od 7,7 miliona dolara

Generalni direktor koncerna General Motors, Dan Akerson, u 2011. godini je zaradio 7,7 miliona dolara. To nije mali iznos, ali u poređenju sa platom menadžera iz konkurentskih kompanija, kao što je plata Alana Mullalya (Ford) od 29,5 miliona dolara, to je značano manje...

Prema saopštenju velikog GM-a, Akerson je prošle godine dobio 1,7 miliona dolara u gotovini, a 5.950.000 dolara u akcijama. Platu šefa General Motorsa je odobrila američka vlada, koja u koncernu ima vlasnički udeo od 32 %. Američko ministarstvo finansija, objavilo je plan, prema kojem će Akerson u 2011. godini zaraditi 9 miliona dolara, a manji iznos od očekivanog objašnjavaju neočekivanim padom nekih akcija.

Ove godine, plata Akersona će biti na istom nivou kao i prošle godine. GM u zvaničnom saopštenju navodi, da je teško doći i zadržati talentovane menadžere, kada su njihova primanja ograničena od strane američke vlade. Akerson je generalni direktor General Motorsa postao u septembru 2010. godine, a pre toga je radio u investicionoj kompaniji Carlyle Group.

Podsetimo, ukupna zarada (uključujući i akcije) Sergia Marchionnea, šefa Fiat Groupa, u 2011. godini je iznosila 14,5 miliona evra, a šef VW Groupa, Martin Winterkorn, prošle godine je zaradio 17,46 miliona evra.

Automagazin.rs

Već 30.000 porudžbina za novu Astru

Već 30.000 porudžbina za novu Astru

Opel je bio u centru pažnje na 66. Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu sa svetskom premijerom nove generacije Astre, koja se odigrala upravo danas. Ova premijera ujedno označava početak nove ere za kompaniju...

Priča o novom Aurisu se nastavlja!

Priča o novom Aurisu se nastavlja!

Na obe lokacije, u ulici Kralja Milana, juče od 12 do 15 časova, i u ulici Milentija Popovića od 16 do 19 časova, Auris će se transformisati, i pokazati da je jednako lep i u drugoj boji, i jednako zabavan u novom, originalnom izdanju!

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Modernizovani Porsche 911 izgibio je svoj atmosferski motor, čije mesto je zauzeo manji turbo motor. Agregat ima šest cilindara, zapreminu od 3 litra i opremljen je sa dva turbopunjača. Da li je izgubio karakter?

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

Jaguar Land Rover grupa će u Frankfurtu prikazati nove i uzbudljive modele, a osim toga, javnost će premijerno upoznati i sa najnovijim tehnologijama. Na najvećem štandu do sada, Jaguar Land Rover izlaže čak 19 vozila iz svog portfolija...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje