AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Koncept Mazda TAKERI - Evropska premijera u Ženevi

Koncept Mazda TAKERI - Evropska premijera u Ženevi

Mazda Motor Corporation će na Salonu automobila u Ženevi ove godine premijerno predstaviti koncept Mazda TAKERI, sledeću generaciju sedana srednje veličine sa integrisanim i-ELOOP regenerativnom kočinom tehnologijom...

Koncept Mazda TAKERI - Evropska premijera u Ženevi

On će biti predstavljen zajedno sa modelom CX-5, novim Mazdinim kompaktnim krosoverom, koji je u potpunosti opremljen novom Mazdinom SKYACTIV tehnologijom, kao i specijalnom prolećnom edicijom MX-5 2012, dizajniranom isključivo za evropsko tržište, uz druge tehnološke novitete i modele. Najnovija adaptacija Mazdinog novog jezika dizajna “KODO – duša pokreta”, koncept TAKERI, donosi novi nivo snage i atraktivnosti u stil sedana.

TAKERI dočarava budući pravac Mazdine nove generacije sedana, sa vizijom nasleđenom od Mazde Šinari, koji je prikazan prošle godine u Ženevi. Ispod atraktivnog eksterijera, kod koncepta TAKERI nalazi se SKYACTIV D dizel-motor visoke efikasnosti sa i-stop sistemom i šestostepeni SKYACTIV-Drive automatski menjač. TAKERI će biti prvi model opremljen i-ELOOP sistemom kočenja. Skraćenica i-ELOOP označava Intelligent Energy Loop, odnosno inteligentni protok energije.  Kinetička energija koja se koristi pri kočenju se kod ovog sistema pretvara uz pomoć generatora u električnu energiju, a ona se zatim koristi za pokretanje elektro potrošača poput klima-uređaja, što smanjuje opterećenje motora i utiče na smanjenje potrošnje goriva do 10%.

Koncept Mazda TAKERI - Evropska premijera u Ženevi

Nova Mazda CX-5 je prvi automobil iz Mazdine nove generacije proizvoda koji u sebi sadrži celokupnu Mazdinu revolucionarnu tehnologiju SKYACTIV i novu dizajnersku temu 'KODO – duša pokreta'. Baziran na SKYACTIV tehnologiji koja uključuje najnovije Mazdine benzinske i dizel motore, ručne i automatske mjenjače, karoseriju i šasiju, CX-5 objedinjuje precizno upravljanje i visoku udobnost sa izuzetnim ekološkim i sigurnosnim karakteristikama.

Koncept Mazda TAKERI - Evropska premijera u Ženevi

Nova MX-5 specijalna prolećna edicija 2012 sada je oplemenjena novim detalijma poput hromiranih delova na farovima i oko hladnjaka, novim izgledom svetala za maglu i “Havana Braon” kožom vrhunskog kvaliteta u unutrašnjosti. Ova edicija biće dostupna samo u Evropi sa mekim ili tvrdim krovom (u zavisnosti od tržišta) i izborom od četiri boje: slonova kost – ekskluzivno za ovaj model – bela, siva i crna.  Ova edicija imaće po prvi put integrisan navigacioni sistem.

Mazda će na 82. Internacionalnom salonu automobila u Ženevi prikazati i novu SKYACTIV tehnologiju, kao i ostale aktuelne modele. Pres-dani su 6. i 7. mart, a sajam će biti otvoren za posetioce od 8. do 18. marta.

Koncept Mazda TAKERI - Evropska premijera u Ženevi

Eksponati na Internacionalnom salonu automobila u Ženevi  2012

Glavn eksponati:

Mazda TAKERI (evropska premijera)
Mazda CX-5
Mazda MX-5 specijalna prolećna edicija 2012 (premijera)

Tehnološki eksponati:

SKYACTIV-D čisti dizel motor
SKYACTIV-G benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem
SKYACTIV-Drive automatski menjač
SKYACTIV-MT manuelni menjač
i-ELOOP regenerativni kočni sistem
CX-5 “X-ray” displej

Aktuelni modeli: Mazda2, Mazda3, Mazda5, Mazda6, Mazda MX-5

Mazda

Priča o novom Aurisu se nastavlja!

Priča o novom Aurisu se nastavlja!

Na obe lokacije, u ulici Kralja Milana, juče od 12 do 15 časova, i u ulici Milentija Popovića od 16 do 19 časova, Auris će se transformisati, i pokazati da je jednako lep i u drugoj boji, i jednako zabavan u novom, originalnom izdanju!

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Modernizovani Porsche 911 izgibio je svoj atmosferski motor, čije mesto je zauzeo manji turbo motor. Agregat ima šest cilindara, zapreminu od 3 litra i opremljen je sa dva turbopunjača. Da li je izgubio karakter?

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

Jaguar Land Rover grupa će u Frankfurtu prikazati nove i uzbudljive modele, a osim toga, javnost će premijerno upoznati i sa najnovijim tehnologijama. Na najvećem štandu do sada, Jaguar Land Rover izlaže čak 19 vozila iz svog portfolija...

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

Svetska premijera Infiniti-ja Q30, prvog premijum aktiv kompkatnog modela japanskog proizvođača biće održana na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje