AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Donald Trump pozvao na bojkot kupovine Goodyear pneumatika - razlog je neobičan

Donald Trump pozvao na bojkot kupovine Goodyear pneumatika - razlog je neobičan

Američki predsednik Donald Trump javno je pozvao na bojkot domaćeg giganta - proizvođača pneumatika Goodyear. Prema njegovim rečima, ova kompanija je zabranila svojim zaposlenima da nose kape sa sloganom njegove kampanje MAGA - Make America Great Again (Napravimo Ameriku ponovo velikom)...

Donald Trump pozvao na bojkot kupovine Goodyear pneumatika - razlog je neobičan

Na svom Twitter profilu, koji prati 85 miliona ljudi iz celog sveta, Donald Trump je objavio sledeće: "Ne kupujte pneumatike Goodyear - najavilu su zabranu MAGA kačketa. Kupite bolje za manje novca! (Ovako deluju leve radikalne demokrate. Ali ova igra je za dvoje i mi smo upravo počeli da je igramo.)"

 


Ranije je web stranica Politico skrenula pažnju na fotografiju koja je navodno snimljena tokom Goodyear obuke o raznolikosti (Diversity training) i koja upućuje na prihvatljive i neprihvatljive parole. Među prihvatljivim sloganima se nalaze Black Live Matter (BLM), Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender Pride (LGBT)..., a među neprihvatljivim Blue Lives Matter, All Lives Matter, odeća sa motivom MAGA i „politički povezani slogani ili materijali“.

 


Iz Goodyear je odmah stiglo saopštenje, u kojem se kaže da je poznato kolike reakcije je izazvala ova vest. Istovremeno, iz Goodyear ističu da ovu prezentaciju nije kreirala ili distribuirala kompanija Goodyer, niti je bila deo obuke o raznolikosti.


Automagazin.rs
Foto: Sarah Silbiger/Reuters

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje