AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

VW Golf 8 snimljen u Madridu bez maske! (FOTO)

VW Golf 8 snimljen u Madridu bez maske! (FOTO)

Premijera osme generacije Golfa biće održana do kraja tekuće godine. To nam potvrđuju i najnoviji snimci nove evropske ikone. Fotografije nisu najboljeg kvaliteta, ali nam prvi put prikazuju izgled novog Golfa bez kamuflaže!

Pogledajte: VW Golf VIII stiže uskoro - na tome insistira šef koncerna.

 

Bilo je planirano, da Golf 8 vidimo već na međunarodnom autosalonu IAA u Frankfurtu, ali problemi u razvoju o kojima smo nedavno pisali, rezultirali su pomeranjem termina. Zato će na IAA u Frankfurtu debitovati elektromobil VW ID.3, a nova generacija Golfa biće otkrivena na solo događaju u novembru mesecu.

VW Golf 8 snimljen u Madridu bez maske! (FOTO)

Šef koncerna VW, Herbert Diess, insistira da prvi primerci novog Golfa do prvih kupaca stignu već krajem decembra meseca, iako se ranije spekulisalo o februarskom terminu sledeće godine. Pomeranje termina povećava rizik od pojavljivanja nezvaničnih fotografija na internetu. Iz Madrida nam dolaze fotografije snimljene mobilnim telefonom. Golf je uhvaćen tokom zvaničnog snimanja i možemo videti da će njegov dizajn ostati veran evoluciji ovog popularnog automobila.

Ako je spolja evolucija, Nemci kažu da nas u enterijeru čeka revolucija. Novi Golf moći će uvek da bude On-line, a njegov digitalni kokpit i sistemi asistencije postaviće nove standarde u oblasti konekcije i bezbednosti. Pod haubom će disati benzinski trocilindarski 1.0 TSI i četvorocilindarski 1.5 TSI Evo agregati. Dizele će reprezentovati 4-cilindarski 2.0 TDI motor sa Mild-hybrid sistemom napona 48V. U ponudi će biti i manji dizeli zapremine 1.5 i 1.6 litara. U ponudi možemo i očekivati i hibridnu plug-in verziju GTE.

Automagazin.rs
Foto: Youtube

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Jedinstvena sajamska manifestacija i najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u jugoistočnoj Evropi, Bg car show i Motopassion,  biće održana na Beogradskom sajmu u tradicionalnom prolećnom terminu – od 21. do 27. marta 2024. godine...

Slavna Mazda Red

Slavna Mazda Red

Mazda Motor Corporation je uspešno primenila sopstvenu tehnologiju bojenja Takuminuri[i] i razvila posebnu boju Artisan Red Premium...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje