AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Fiat 124 Spider - legenda je ponovo sa nama

Novi Fiat 124 Spider - legenda je ponovo sa nama

Novi Fiat 124 Spider oživljava proslavljeno ime modela, prenoseći klasični italijanski stil i performanse na novu generaciju. 124 Spider oživljava čuveno ime legendarnim italijanskim stilom i dinamičnim iskustvom vožnje...

Novi Fiat 124 Spider - legenda je ponovo sa nama

Odajući počast originalnom modelu 124 Spider skoro 50 godina nakon njegovog predstavljanja, Fiat 124 Spider pruža vrhunsko iskustvo italijanskog roudstera i uzbudljivu vožnju, tehnologiju i bezbednost u kombinaciji sa italijanskim dizajnom.

Pažljivom konstrukcijom do dinamične vožnje

U području Evrope, Bliskog istoka i Afrike, Fiat 124 Spider je dostupan uz dokazani 1,4-litarski MultiAir Turbo motor sa četiri cilindra, što je prva primena ovog motora u vozilu sa pogonom na zadnjoj osovini. Motor proizvodi 140 konjskih snaga i 240 Nm obrtnog momenta, a dolazi uz šestostepeni manuelni sistem prenosa.

 

Vešanje modela 124 Spider koristi konstrukciju sa duplom viljuškom napred, i multilink konstrukciju nazad, i posebno je podešeno za veću stabilnost pri kočenju i skretanju. Upravljanje je lako i ima dobar odziv, zahvaljujući servo sistemu (dvostruki zupčanik).

Kombinacija posebno podešenog upravljanja i vešanja, lake konstrukcije, balansirane raspodele težine i motora sa turbo punjačem pruža dinamično iskustvo vožnje. Poboljšanje NVH (buka, vibracije, grubost) karakteristika, uključujući akustičko vetrobransko staklo i akustičku izolaciju, takođe doprinosi tišoj i ugodnijoj vožnji.

A za vožnju u otvorenom vozilu, platneni krov na modelu Fiat 124 Spider omogućava lako rukovanje i zahteva minimalan utrošak snage.

Potpuno novi roudster dolazi sa bezbednosno-sigurnosnim karakteristikama koje uključuju prilagodljive prednje farove i zadnju kameru. Karoserija velike čvrstine omogućava veliku krutost uz malu masu. Model Fiat 124 Spider takođe poseduje i čitav niz dostupnih tehnologija koje doprinose udobnosti i praktičnosti, uključujući i 7-inčni ekran osetljiv na dodir sa digitalnim multimedijalnim sistemom, Bluetooth vezom, grejanjem sedišta i otključavanjem i pokretanjem vozila bez ključa.Takođe je dostupan i vrhunski zvučni sistem Bose sa devet zvučnika, uključujući i dva zvučnika u naslonima za glavu, za neprevaziđen kvalitet zvuka čak i sa otvorenim krovom.

Novi Fiat 124 Spider - legenda je ponovo sa nama

Dizajn predstavlja omaž prošlosti uz modernu interpretaciju stilskih karakteristika

Novi Fiat 124 Spider, dizajniran u Stilskom centru u Torinu u Italiji, poseduje neke detalje sa originalnog modela Spider iz 1966. godine koji se smatra jednim od najlepših automobila brenda Fiat svih vremena, i reinterpretira ih u skladu sa današnjicom. Model 124 Spider ima vanvremensku nisku siluetu, klasično prelep profil, dobro izbalansirane proporcije i sportski odnos dužine kabine i haube. Svojstva kao što su šestougaona gornja rešetka i šara rešetke, izbočine na haubi i oštro usečena horizontalna zadnja svetla podsećaju na detalje sa originalnog modela Spider. Enterijer je izrađen i dizajniran sa fokusom na putnike, u celosti od vrhunskih finih materijala. Primenjena ergonomija ima za cilj da pojača doživljaj vožnje i da omogući lako rukovanje upravljačem, papučicama i menjačem za vreme vožnje.

Novi Fiat 124 Spider - legenda je ponovo sa nama

Fiat 124 Spider dostupan je u dva nivoa opreme: 124 Spider i Lusso. Oba modela su dostupna u 8 boja eksterijera, uključujući i Rosso Passione (čisto crvena), Bianco Gelato (čisto bela), Nero Vesuvio (metalik crna), Grigio Argento (metalik siva), Grigio Moda (tamno metalik siva) Bronzo Magnetico (metalik bronzana), Azzurro Italia (metalik azurno plava) i troslojnu Bianco Ghiaccio.

Posebno izdanje omogućava entuzijastima da poseduju jedan od prvih primeraka modela Fiat 124 Spider

U znak proslave povratka ovog klasika, biće ponuđena 124 vozila u okviru ograničene serije „Anniversary“. Svaki primerak će biti individualno numerisan, sa komemorativnom značkom, eksterijerom u boji Rosso Passione i sedištima od vrhunske crne kože. Novi Fiat 124 Spider u prodajne salone brenda Fiat na području Evrope, Bliskog istoka i Afrike stiže na leto 2016. godine.

PR

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je od strane uglednog žirija u izboru Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY) proglašen za "najbolji automobil na svetu za 2024. godinu". Proglašenje pobednika, objavljeno 8. marta, odvilo se upravo na međunarodni Dan žena...

Peugeot - Mesec sajamskih ponuda!

Peugeot - Mesec sajamskih ponuda!

Posebna Sajamska ponuda za PEUGEOT vozila sa lagera trajaće do 31. marta u svim prodajnim salonima, kao i na našem štandu u Hali 1 Beogradskog Sajma i obuhvata najpopularnije hečbek i SUV modele po akcijskim cenama i sa specijalnim uslovima garancije...

Opel Sajamska Akcija 2024

Opel Sajamska Akcija 2024

U susret ovogodišnjem Sajmu Automobila u Beogradu, Opel je za sve svoje kupce u Srbiji do kraja marta obezbedio posebne akcijske popuste od 10% za celokupnu gamu, uz 4 godine garancije (ili 100.000 pređenih kilometara)...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje