AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Potpuno novi Ford Mondeo predstavljen u Srbiji (foto)

Potpuno novi Ford Mondeo predstavljen u Srbiji (foto)

Novi Ford Mondeo pobuđuje veliko interesovanje u Evropi zahvaljujući adaptivnim LED svetlima koja noćne vožnje čine lakšim, aktivnom sistemu pomoći pri parkiranju, mogućnosti paralelnog parkiranja i isparkiravanja i uporednog parkiranja, sigurnosnim pojasevima sa vazdušnim jastucima na zadnjim sedištima, kao i naprednim SYNC sistemom druge generacije...

Potpuno novi Ford Mondeo predstavljen u Srbiji (foto)

Pogledajte fotografije: Novi Ford Mondeo 2015 - premijera u Srbiji.

 

Prvi u Evropi, najnoviji Ford Mondeo lansira vrhunska tehnološka dostignuća poput Ford LED adaptivnih farova i aktivnog sistema za parkiranje, koji čine da vožnja postane jedinstveno iskustvo. Mondeo, takođe, nudi i novi Ford SYNC sistem druge generacije sa ekranom od 8 inča osetljivim na dodir za lakšu upotrebu telefonskih, zabavnih, klimatskih i navigacionih sistema. U potpuno novom Mondeo-u, Ford u Evropi premijerno predstavlja i pojas za vezivanje na naduvavanje na zadnjim sedištima.

 

“Novi Mondeo ima najnaprednije inovacije iz Forda kako bi omogućio još prefinjeniju i pametniju vožnju ".

Pogledajte: Vozili smo: Novi Ford Mondeo 2015 - naši prvi utisci (FOTO).

 

Osvetljavanje puta unapređenom tehnologijom


Potpuno nova Mondeo adaptivna LED svetla koriste dnevno svetlo – oponašaju njegovu bistrinu pomoću prednjeg sistema lampi, prilagođavajući ugao prednjih svetala i njihov intenzitet kako bi se svetlost njegovih farova prilagodila okruženju. Ovaj sistem može da odabere jedan od sedam mogućnosti podešavanja u skladu sa brzinom kojom se kreće automobil, uslovima spoljnog svetla, u zavisnosti od ugla upravljanja, udaljenosti od vozila koja su na putu ispred i aktivacije brisača stakala.

Potpuno novi Ford Mondeo predstavljen u Srbiji (foto)

Pogledajte: Ford Focus (2015) posle facelifta - naši prvi utisci.


Aktivni sistem pomoći pri parkiranju


Potpuno novi Mondeo odlikuje i unapređena verzija aktivnog asistiranja pri parkiranju, sa mogućnošću vertikalnog parkiranja, što omogućava vozačima da uoče mala, odgovarajuća mesta, da idu unazad bez korišćenja ruku, kao i da se parkiraju na mesta koja su paralelno uz put ili im je pristup ograničen drugim automobilima.


Unapređeno parkiranje je podržano i sistemom za isparkiravanje, koji omogućava vozačima da izađu iz parking mesta, kao i pomoć pri bočnom parkiranju, što omogućava vodič na ekranu i audio upozorenje o preprekama koje se nalaze sa svih strana vozila.

Potpuno novi Ford Mondeo predstavljen u Srbiji (foto)

SYNC sistem druge generacije


SYNC sistem druge generacije omogućava vozačima da njime upravljaju unutar vozila, koristeći jednostavne zvučne komande i ekran od 8 inča u visokoj rezoluciji. Povezivanje je moguće uz pomoć Bluetooth konekcije, USB kabla i SD kartica.


Jednostavno, uz pritisak na zvučno dugme i izgovor glasovne komande poput “Gladan sam”, sistem će ponuditi listu restorana koji se nalaze u blizini, a Michelin vodič će pomoći vozačima da se opredele za neki od ponuđenih restorana. Nakon toga sistem će, konekcijom putem telefona, pozvati restoran i rezervisati sto.

Potpuno novi Ford Mondeo predstavljen u Srbiji (foto)

Kontrola navigacije je takođe pojednostavljena. Umesto da izgovaraju adresu u fazama, korisnici mogu da izgovore celu adresu odjednom i da selektuju muziku iz priključenog MP3 uređaja tako što pitaju SYNC 2 da pusti muziku određenog umetnika ili traženu pesmu.


FORD sigurnosni pojasevi sa vazdušnim jastučićima za naduvavanje na zadnjim sedištima


Novi Ford sigurnosni pojas kombinuje funkciju vazdušnog jastuka i atribute pojasa za vezivanje u jedinstvenom inovativnom segmentu iz oblasti sigurnosnih dodataka.


Jedinstveni pojas za vezivanje kompanije Ford koji kombinuje funkciju vazdušnog jastuka i konvencionalnog sigurnosnog pojasa ima svoju evropsku premijeru u potpuno novom Mondeu kasnije tokom godine.

Potpuno novi Ford Mondeo predstavljen u Srbiji (foto)

Fordov sigurnosni pojas na naduvavanje je konstruisan da umanji povrede glave, vrata i grudnog koša za putnike na zadnjim sedištima, najčešće decu i starije putnike koji su podložniji povredama prilikom takvih nezgoda. U slučaju nesreće, pojas se rapidno širi kako bi raspršio (disperzovao) silinu udara i postigao čak do pet puta jaču zaštitu ugroženih putnika u poređenju sa klasičnim sigurnosnim pojasom.


Foto: Milomir Bošković - Automagazin portal

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je od strane uglednog žirija u izboru Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY) proglašen za "najbolji automobil na svetu za 2024. godinu". Proglašenje pobednika, objavljeno 8. marta, odvilo se upravo na međunarodni Dan žena...

Peugeot - Mesec sajamskih ponuda!

Peugeot - Mesec sajamskih ponuda!

Posebna Sajamska ponuda za PEUGEOT vozila sa lagera trajaće do 31. marta u svim prodajnim salonima, kao i na našem štandu u Hali 1 Beogradskog Sajma i obuhvata najpopularnije hečbek i SUV modele po akcijskim cenama i sa specijalnim uslovima garancije...

Opel Sajamska Akcija 2024

Opel Sajamska Akcija 2024

U susret ovogodišnjem Sajmu Automobila u Beogradu, Opel je za sve svoje kupce u Srbiji do kraja marta obezbedio posebne akcijske popuste od 10% za celokupnu gamu, uz 4 godine garancije (ili 100.000 pređenih kilometara)...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje