AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Pagani Huayra BC: prva fotografija ultra-sportske verzije

Pagani Huayra BC: prva fotografija ultra-sportske verzije

Horacio Pagani je perfekcionista i zato sve što dolazi iz njegove kompanije posmatramo sa najvećom pažnjom. Ovoga puta, svetlost dana ugledala je fotografija maskiranog prototipa "dorađenog" hypersportskog modela Huayra...

Jedina zvanična fotografija ne otrkiva nam puno toga. Osnovne dizajnerske linije modela Huayra dobro su nam poznate, ali pitanje je šta se skriva ispod kamuflaže. Pogled sa zadnje strane nam otkriva modifikovanu aerodinamiku, fiksno zadnje krilo i agresivan difuzor.

 

Pogledajte vest: Video - Pagani Huayra u rukama majstora volana.

Pagani je najbržu Huayru testirao na stazi, kako bi se izvršila najfinija podešavanja. Ono što možemo primetiti na ovom prototipu, jesu nove atraktivne felne. Na zvaničnom Facebook profilu, Pagani je objavio fotografiju pod naslovom „huayrabc“, što može značiti da će nova verzija nositi oznaku BC. Precizne informacije dobićemo na autosalonu u Ženevi.

Sigurno je, da je motor 6.0 V12 tipa M158 dobio više snage. Spekuliše se o 730 konjskih snaga (537 kW) i maksimalnom obrtnom momentu od 1.000 Nm. Masa je smanjena na 1.350 kilograma, do "stotke" stiže za 3,7 sekundi i postiže maksimalnih 370 km/h.

 

Pogleedajte vest Video test: Pagani Huayra protiv Ferrarija F12.

Očekuje se, da će nova verzija Huayre koštati oko 2,5 miliona evra. Skupo? Umetnička dela nikada nisu skupa.

 

Pogledajte: Extremni Pagani Huayra snimljen tokom testiranja (video).



Automagazin.rs

Video: Volvo otkriva enterijer novog S90

Video: Volvo otkriva enterijer novog S90

Novi Volvo S90 smo upoznali nedavno preko zvaničnih fotografija i video snimaka. Sada nas je švedska kompanija "počastila" sa videom, na kojem se možemo detaljno upoznati sa enterijerom ovog luksuznog sedana...

Večeras slavite, ali automobil parkirajte u garažu!

Večeras slavite, ali automobil parkirajte u garažu!

Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje na vozače da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i da nađu alternativne načine prevoza, posle dočeka Nove godine. Ukoliko pijete, iz provoda se vratite taksijem, gradskim prevozom ili sa prijateljem koji nije konzumirao alkohol.

Renault Symbioz
Slika nedelje