AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nissan ruši konvencije i konstruiše prvi bob sedmosed (foto+video)

Nissan ruši konvencije i konstruiše prvi bob sedmosed (foto+video)

Nissan je ponovno srušio konvencije predstavljanjem prvog bob sedmoseda u Innsbrucku u Austriji. Premijerna vožnja bob X-Trail Bobsleigh nadahnutog dizajnom Nissan X-Traila održana je na legendarnoj olimpijskoj stazi u Iglsu, a bobom je upravljao britanski osvajač olimpijske medalje Sean Olsson.

Nissan je sarađivao sa stručnjacima za bobove kako bi tradicionalni bob četvorosed pretvorio u sedmosed inspirisan modelom X-Trail koji postiže brzinu od 100 km/h, a u krivinama postiže G-silu od 4,5 G.


VIDEO:



Prepoznatljivim prednjim krajem, svetlima i sa sedam sedišta, bob oponaša odvažni dizajn Nissan X-Traila. Putnicima omogućava pregled od 360 stepeni kako im ništa ne bi promaklo – baš kao i sistem Around View Monitor Nissan X-Traila.

Sofisticirani sistem pogona na sva četiri točka ALL MODE 4x4i Nissan X-Traila, baš poput boba vozaču omogućava potpunu kontrolu na ledu i snegu.


Darryl Scriven, rukovodilac Nissanovog evropskog sektora za dizajn, udružio je snage sa stručnjakom za proizvodnju bobova Diegom Menardijem i vrhunskim vozačem boba Ianom Richardsonom kako bi spojio dizajn automobila i vrhunska aerodinamička svojstva.


Ian Richardson i Diego Menardi zajedno imaju više od 50 godina iskustva u proizvodnji bobova i prenose svoje iskustvo i proizvode bobove za pobedničke ekipe širom sveta.

Nissan ruši konvencije i konstruiše prvi bob sedmosed (foto+video)

Darryl je izjavio: „Želeli smo da ljudima omogućimo uzbuđenje iz prve ruke koje donosi vožnja boba i da osete avanturistički duh naših crossovera.


Nissanov evropski sektor za dizajn inspirisan oblikom i osobinama našeg X-Traila stvorio je X-Trail Bobsleigh koji je Diego Menardi ručno proizveo u svojoj radionici u Cortini. Rezultat oponaša sveže ideje i tehnologije Nissanovih revolucionarnih crossovera.”


Sedmosed je dizajniran pomoću nacrta i računarski potpomognutog dizajna (CAD). Detalji na prednjem delu inspirisani su prednjom maskom V-motion modela X-Trail i oponašaju linije poklopca motora.


Dizajn je upotpunjen izduživanjem kabine kako bi se omogućio smeštaj za sedam putnika.


PR

Video: dramatičan snimak lančanog sudara u Sloveniji

Video: dramatičan snimak lančanog sudara u Sloveniji

Pet osoba je poginulo, a preko 30 povređeno u velikom lančanom sudaru koji se u subotu dogodio na autoputu na zapadu Slovenije. Najnoviji video snimak, načinjen kamerom u jednom od automobila, otriva nam koliko je situacija bila dramatična...

Fordomanija – najbolja ponuda za najbrže kupce

Fordomanija – najbolja ponuda za najbrže kupce

Od 1. februara, svakoga dana do kraja meseca biće ponuđena po četiri Ford modela sa lagera po specijalnim cenama koje će važiti 24 sata. Fiesta dostupna od 8.990, Focus od 12.200, C-MAX od 15.550, Mondeo dizel od 20.290, a Kuga dizel od 18.990 evra...

SUV marke Seat na prvoj fotografiji

SUV marke Seat na prvoj fotografiji

Poslednjih dana mnogo se govori o novom SUV modelu Škoda Kodiaq. U isto vreme, na internetu su se pohavile prve fotografije SUV modela iz drugog brenda iz koncerna VW - Seat...

Renault Symbioz
Slika nedelje