AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Audi A1 i A3 dobijaju motore sa 3 cilindra

Audi A1 i A3 dobijaju motore sa 3 cilindra

Era downsizinga se nastavlja. Motori sa 3 cilindra veoma brzo će se naći u ponudi modela premium marke Audi - A1 i A3. U razgovoru za britanski Auto Express, ovu informaciju je potvrdio šef kompanije Audi, Rupert Stadler...

Kod oba motora, trocilindarski motor će biti osnovna motorizaviju u ponudi. Stadler nije rekao koji će konkretno motori biti, ali pretpostavlja se da su to benzinski 1.0 TSI i turbodizel 1.4 TDI iz modernizovanog Pola. Veći Audi A3 trebao bi dobiti samo snažnije verzije ovih motora.

 

Pogledajte: Test - Audi A1 1.6 TDI.

Podsetimo, motor 1.0 predstavljen je u verzijama od 66 i 81 kW, a 1.4 TDI je dostupan u nivoima snage od 55, 66 i 77 kW. Audi A1 i A3 pokretaće agregati sa većom snagom. Motor 1.0 TSI biće "preimenovan" u 1.0 TFSI, po uzoru na veće motore.

Pogledajte: Test - Audi A3 2.0 TDI.

 

U budućnosti će trocilindarski motori pokretati i druge Audi modele. "Pogledajte, pre 10 ili 15 godina, šestocilindarski motori su bili obavezni, a sada su dovoljni i motori sa četiri cilindra." istakao je Rupert Stadler, misleći na veće Audi modele.


Audi A1 i A3 dobijaju motore sa 3 cilindra

Audi teži da smanji deklarisanu emisiju štetnih materija, koju produkuju automobili ove marke. Pored ugradnje manjih motora u veće modele, to će postoći razvojem elektromobila, i pre svega hibrida. Plug-in hibridne verzije dobiće modeli A3, A4, A6, A7 Sportback, A8 i Q7.

 

Izvor: Auto Express

SUV marke Seat na prvoj fotografiji

SUV marke Seat na prvoj fotografiji

Poslednjih dana mnogo se govori o novom SUV modelu Škoda Kodiaq. U isto vreme, na internetu su se pohavile prve fotografije SUV modela iz drugog brenda iz koncerna VW - Seat...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje