AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia Optima Hybrid dobitnica glavne nemačke nagrade za inovaciju

Kia Optima Hybrid dobitnica glavne nemačke nagrade za inovaciju

Kia Optima Hybrid osvojila je "Plus X" nagradu za inovaciju. Ova nagrada ujedno je i potvrda najvišeg kvaliteta, najboljeg dizajna i najnaprednijeg razmišljanja u kreiranju proizvoda. Nezavisni žiri, u sastavu stručnjaka i novinara iz 25 različitih branši, dodelio je Kia Optimi Hybrid četiri nagrade "Plus X".

Optima Hybrid ocenjena je kao najbolja u kategorijama visokog kvaliteta, jednostavnosti korišćenja, dizajna i ekologije. Izbor nagrada "Plus X" podržao je ugledni istraživački institut "TÜV SÜD Product Service".

Kijin predstavnik D-segmenta, limuzina sa 177 KS, dobila je najbolje ocene u sve četiri kategorije. Žiri je kao glavne kvalitete Optime naveo moderan paralelni hibridni sistem koji omogućuje izrazito nisku emisiju CO2 od samo 119 g / km, moderan i dinamičan spoljni dizajn, udobnost putničke kabine, kao i izrazit kvalitet i pouzdanost vozila. (kao i sve ostale Kije i Optima Hybrid imaće jedinstvenu 7-godišnju fabričku garanciju).

Kia je nedavno završila nadogradnju sportsko-elegantne hibridne limuzine Optime, koja će se na tržištu naći već iduće godine. Optima Hybrid sada ima još zanosniji dizajn, poboljšanu aerodinamiku (s koeficijentom otpora vazduha od samo 0,26), unapređenu udobnost i multimedijsku opremu. Takođe, nova Optima koristi najnovije sigurnosne tehnologije – uključujući i radarski sistem pomoći za promenu trake, sistem upozorenja kod promene vozne trake i pametni sistem za automatsko parkiranje. Baš kao i luksuzna udobnost, navedene tehnologije biti će deo standardne opreme nove Optime.


U zavisnosti od tržišta serijska oprema nove Optime će uključivati navigaciju sa 8-inčnim ekranom, Infinity Premium audio sistem, pametni ključ i dugme za paljenje motora, električno podešavanje vozačeva sedišta s memorijom, električno podešavanje suvozačevog sedišta, hlađenje prednjih sedišta, grejanje prednjih i zadnjih sedišta, dvozonski automatski klima uređaj, kameru za vožnju unazad, ksenonska svetla, LED svetla za maglu, dnevna svetla i zadnja svetla kao i sklopiva bočna ogledala.

"Plus X" faktor: nagrađuje dodatnu vrednost Cilj "Plus X" nagrade je prepoznati i predstaviti izvrsne, inovativne, visoko kvalitetne proizvode. 2014. godine takmičenje je održano po 11. put, a "Plus X" je vodeća svetska nagrada za inovacije na području tehnoloških, sportskih i lifestyle proizvoda. Učesnici se ocenjuju unutar sedam kategorija: inovativnost, visoki kvalitet, dizajn, jednostavnost korišćenja, funkcionalnost, ergonomija i ekologija. Dobitnici nagrade izabrani su od strane međunarodnog žirija u sastavu predstavnika stručnjaka i novinara iz 25 različitih delatnosti. Žiri je podržan od strane cenjenog istraživačkog instituta "TÜV SÜD Product Service".

PR

Volvo XC60 najprodavaniji kompaktni SUV u Evropi

Volvo XC60 najprodavaniji kompaktni SUV u Evropi

Volvo XC60 uživa sve veću popularnost  na evropskom tržištu, gde je proteklu godinu završio na vodećoj poziciji po prodaji u svom segmentu, pokazuju podaci JATO Dynamics, vodeće svetske kompanije za prikupljanje podataka i istraživanje tržišta u automobilskoj industriji...

Prvi ruski crash test za Ladu Vestu

Prvi ruski crash test za Ladu Vestu

Lada Vesta je prvi automobil u novoj eri ruske kompanije AvtoVAZ, tako da javnost od ovog modela ima velika očekivanja. U najnovijem testiranju bezbednosti, u organizaciji ruskog časopisa Auto Review, Vesta je imala maksimalan rezultat...

U ponudi AK Kole iz Zemuna i lake prikolice

U ponudi AK Kole iz Zemuna i lake prikolice

Poslovne aktivnosti Auto kuće Kole iz Zemuna nedavno su proširene ponudom lakih prikolica za automobile i laka komercijalna vozila. Za početak, kupcima su na raspolaganju dva modela iz bogatog asortimana kompanije MOTORFLEX-REMONT iz Bečeja...

Zaljubi se u TIPA - Zakaži sastanak, Zrenjanin

Zaljubi se u TIPA - Zakaži sastanak, Zrenjanin

Pozivamo vas da zakažete svoju test vožnju i proverite zašto je Međunarodni žiri Autobesta – nezavisna organizacija osnovana 2001. godine – proglasio je Fiat Tipo najboljim automobilom 2016. godine. - poručuju iz AK Stojanov...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje