AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

BMW M3 kuca na vrata + VIDEO

BMW M3 kuca na vrata + VIDEO

Za nekoliko dana široj svetskoj javnosti će biti predstavljena nova generacije modela BMW M3. Umesto dosadašnjeg atmosferskog osmocilindarskog motora, minhenski novitet sada pogoni turbo šestocilindarski agregat, koji razvija maksimalnu snagu od 317 kW (431 KS) u rasponu obrtaja od 5.500 do 7.300 o/min...

Pogledajte vest: BMW M3 i M4: Prve zvanične fotografije i info.

 

Maksimalni obrtni moment agregata iznosi 550 Nm, što je skoro 40 % više nego kod prethodne generacije. Moment je dostupan u rasponu obrtaja od 1.850 do 5.500 o/min. Iz mesta do 100 km/h potrebno mu je svega 4,1 sekunda, a snaga se na zadnje točkove šalje preko sedmostepenog menjača sa dve lamele. Sa šestostepenim manuelnim menjačem, ubrzanje do "stotke" je duže za 0,2 sekunde.

Maksimalna brzina modela BMW M3 iznosi 250 km/h, a uz doplatu se može povećati za 30 km/h.

VIDEO:



Automagazin.rs

Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja

Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja

Kia Stinger dobitnik je brojnih prestižnih priznanja evropskih i američkih medija. Sve veći broj priznanja je ovu sportsku limuzinu svrstao među Kijine modele s najviše osvojenih nagrada – i to u tek nekoliko meseci od početka prodaje.

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod saradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kijinog dizajna, kao i istraživanja i razvoja...

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje