AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Hyundai i10 nove generacije proglašen za AUTOBEST 2014

Hyundai i10 nove generacije proglašen za AUTOBEST 2014

Na 13. godišnjem konkursu za najbolji novi automobil na tržištima u razvoju u centralnoj i istočnoj Evropi, i10 najnovije generacije osvojio je prestižnu nagradu “AUTOBEST 2014” koju mu je dodeliožiri AUTOBEST-a...

Ovo je drugi put da je Hyundai Motors osvojio ovu titulu u poslednje tri godine. Predhodnu pobedu kompaniji je doneo model Elantra za 2012. godinu.

 

Gopsodin Dan Vardie, predsednik žirija AUTOBEST-a je prokomentarisao: “Model i10 nove generacije je dostojan pobednik, jer potrošaču nudi prostran i kvalitetetan automobil. Na poligonu NAVAK-a u blizini Beograda, u Srbiji, i10 je impresionirao sudije svojim izuzetnim voznim sposobnostima i upravljivošću na putu, što inače nije svojstveno ovako malim automobilima."

Allan Rushforth, viši potpredsednik i COO, Hyundai Motor Europe, prokomentarisao je: “i10 nove generacije je savršen primer naših proizvoda i naše regionalne strategije – ciljana izrada automobila za ciljano tržište . Ponosni smo što je Hyundai i10 nove generacije osvojio prvo mesto AUTOBEST-a. To dodatno pokazuje da naši automobili prevazilaze očekivanja svojih kupaca.”

Krajem 2013. godine, prvi model automobila i10 nove generacije sišao je sa proizvodne trake kompanije u Turskoj i to nakon ulaganja od 500 miliona eura u novo proizvodno postrojenje, što je omogućilo uvećanje proizvodnih kapaciteta na godišnjem nivou na preko 200.000 vozila. Uključujući i fabriku u Češkoj, Hyundai ima godišnji kapacitet proizvodnje u Evropi od oko 500.000 vozila. Od 2014. godine, skoro 90% Hyundai modela koji se isporučuju evropskom tržištu biće proizvedeni u Evropi.

AUTOBEST predstavlja jednu od najprestižnijih automobilskih nagrada i prilikom dodele titule najboljeg automobila uzima se u obzir 13 kriterijuma, uključujući dizajn, cenu, specifikaciju kao i upotrebljivost automobila. Žiri, sastavljen od uglednih automobilskih novinara, dolazi sa 15 različitih tržišta u razvoju, uključujući Poljsku, Češku, Mađarsku, Tursku i Rusiju.

PR

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod saradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kijinog dizajna, kao i istraživanja i razvoja...

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje