AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Carlos Ghosn pustio u proizvodnju Infiniti Q50

Carlos Ghosn pustio u proizvodnju Infiniti Q50

Nissan je u japanskoj prefekturi Tochigi pokrenuo serijsku proizvodnju naslednika modela Infiniti G37. Prve proizvedene primerke Infinitija Q50 lično je video i CEO alijanse Renault-Nissan, veliki boss Carlos Ghosn...

Pogledajte vest Infiniti: Dolazi Q era.

 

Japanska luksuzna marka Infiniti nedavno je predstavila novu strategiju iznačavanja svojih modela, u kojoj glavnu ulogu igra slovo "Q". Prvi model, koji će poneti novu oznaku, biće sedan srednje klase Q50, koji predstavlja naslednika modela G37.

Pogledajte vest Grand Motors: Infiniti Q50 stiže u septembru.

 

Infiniti od pomenutog modela ima velika očekuvanja, posebno u USA i Kini. Dokaz ovoj tvrdnji jeste činjenica, da su na početku proizvodnje ovog kvalitetnog automobila, prisustvovali i šefovi marki Nissan i Infiniti, Carlos Ghosn i Johan de Nysschen. Automobil se proizvodi u prefekturi Tochigi, koja predstavlja japanski Stuttgart, jer se tamo nalazi i istraživački i razvojni centar Honde. Fabrika Nissana u ovom mestu, važi za fabriku sa najvišim standardima proizvodnje.

Carlos Ghosn pustio u proizvodnju Infiniti Q50

Infiniti Q50 će, pored nove oznake, uvesti i nove standarde kvaliteta, podržane takozvanim emotivnim dizajnom i imenom Formula 1 šampiona, Sebastiana Vettela, koji od nedavno vrši funkciju "Director of Performance" i zadužen je za razvoj Infiniti automobila.

 

Pogledajte vest Infiniti Q50 - Evropska premijera u Ženevi.


Infiniti Q50 u prodajne salone stiže u leto tekuće godine, a pod "haubom" će disati, kako benzinski motor V6 3.7, tako i hibridna verzija, ali i dizelski 4-cilindarski motor zapremine 2.2 litra poreklom iz Mercedesa. U Evropi će biti dostupan isključivo sa hibridnim i dizel motorom, a ponuda će kasnije biti proširena benzinskim turbo motorom zapremine 2.0 litra, takođe poreklom iz Stuttgarta.  

Automagazin.rs

Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja

Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja

Kia Stinger dobitnik je brojnih prestižnih priznanja evropskih i američkih medija. Sve veći broj priznanja je ovu sportsku limuzinu svrstao među Kijine modele s najviše osvojenih nagrada – i to u tek nekoliko meseci od početka prodaje.

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod saradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kijinog dizajna, kao i istraživanja i razvoja...

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje