AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Opel pokrenuo serijsku proizvodnju modela Cascada

Opel pokrenuo serijsku proizvodnju modela Cascada

Opel je u poljskoj fabrici u mestu Gliwice, pokrenuo serijsku proizvodnju novog modela Cascada, koji će svetlost dana ugledati na predstojećem sajmu automobila u Ženevi. Prvu serijski proizvedenu Cascadu pokreće benzinski 1.6 Turbo motor...

Opel pokrenuo serijsku proizvodnju modela Cascada

Pogledajte vest: Nova Opel Cascada: Sportski, glamurozan kabriolet srednje veličine.

Novi kupci modela Cascada mogu izabrati jednu od deset boja karoserije i tri boje krova. U ponudi će biti felne prečnika od 17 do 20 inča. Sa Opel Cascada kabrioletom će biti dostupna široka ponuda motora. 1.4-litarski turbo benzinac otvara ponudu; ukombinovan je sa manuelnim 6-stepenim sistemom prenosa i dostupan je sa svim verzijama izlazne snage, od 88 kW/120 ks i 103 kW/140 ks, a obe dostižu 220 Nm zahvaljujući overboost funkciji. Kada su dizel motori u pitanju, 2.0-litarski CDTI sa 121 kW/165 ks dolazi sa ručnim, kao i sa automatskim 6-stepenim sistemom prenosa. Ovaj motor dostiže 380 Nm kada je aktivirana overboost funkcija.

Vrhunac ponude motora za model Cascada će biti 1.6-litarski SIDI Turbo ECOTEC benzinski motor. Ova jedinica srednje veličine sa direktnim ubrizgavanjem je deo sasvim nove generacije koja će debitovati početkom 2013. godine, i koja nudi nesmetanu vožnju i isporuku obrtnog momenta, kao i sjajnu ekonomičnost. Ovaj motor nudi 125 kW/170 ks i između 1.650 i 3.200 opm - i 280 Nm zahvaljujući svojoj overboost funkciji. Ovaj motor će biti dostupan sa menuelnim i automatskim 6-stepenim sistemom prenosa. Novi 6-stepeni automatski sistem prenosa sa niskim trenjem u modelu Cascada ima Active Select funkciju koja dozvoljava ručno menjanje brzina zarad pružanja posebnog osećaja  sportske vožnje. Snažnije verzije benzinskih i dizel motora će za model Cascada biti lansirane nešto kasnije.

Opel pokrenuo serijsku proizvodnju modela Cascada

Cascada je, posle modela Adam i Mokka, novi automobil u planiranoj ofanzivi Opela. Nemačka kompanija želi do 2016. godine, da predstavi 23 nova modela i 13 motorizacija.

Automagazin.rs

Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja

Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja

Kia Stinger dobitnik je brojnih prestižnih priznanja evropskih i američkih medija. Sve veći broj priznanja je ovu sportsku limuzinu svrstao među Kijine modele s najviše osvojenih nagrada – i to u tek nekoliko meseci od početka prodaje.

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod saradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kijinog dizajna, kao i istraživanja i razvoja...

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje