AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Infiniti Q50 - Evropska premijera u Ženevi

Infiniti Q50 - Evropska premijera u Ženevi

Novi Infiniti Q50, sportski sedan, debituje na Salonu automobila u Ženevi 5. marta sa svim preduslovima potrebnim da se izgradi novi, snažan nivo za privlačenje kupaca u premijum klasi širom Evrope...

Obeležavanje uvođenja nove generacije Infiniti Q familije - modela Q50 za Evropu uključuje i prvi plod sporazuma o saradnji sa partnerom alijanse, Daimler AG. Tehnički detalji Q50 za Evropu će biti objavljeni na konferenciji za novinare.

Direktor prodaje Inifiniti vozila za Srbiju u kompaniji Grand Motors, koja uvozi i prodaje automobile ove marke, Miloš Stefanović, najavljuje da će Q50 za evropske kupce imati potentne i ekonomične motore, među kojima će biti i jedan novi dizel, a svi primereni potrebama i ukusima klijentele na Starom kontinentu.

"Infiniti Q50 je sportski sedan svetske klase sa linijom naprednih motora koji će jasno demonstrirati svoju nameru da bude glavni igrač u okviru evropskog premijum tržišta", kaže Bernard Loara /Loire/, potpredsednik Infiniti Afrika, Bliski istok i Evropa (AMIE).

Na svom prvom javnom nastupu van SAD, gde je imao svoju svetsku premijeru - u januaru, u Detroitu - Infiniti Q50 najavljuje novi dizajnerski pravac u Infiniti proizvodnom programu, u kojem će u budućnosti oznaku Q nositi sedan i kupe modeli, dok je značka QX nemenjena za crossovere i SUV vozila. Istovremeno, Q50 jača status brenda kao pravog tehnološkog lidera.

Infiniti Q50 - Evropska premijera u Ženevi

Snažan i prepoznatljiv, dizajn modela Q50 upućuje na Infinitijeve sportske sedane iz  prošlosti - ikoničku trilogiju koncept automobila (Essence, Etherea, Emerg-e, svi predstavljeni na radnijim salonima automobila u Ženevi), koji pomažu da se oblikuje njegova budućnost.

Q50 je na samom vrhu tehnoloških inovacija: prvi u svetu poseduje tehnologiju direktno prilagodljivog upravljačkog sistema (Direct Adaptive Steering). Dalji detalji o DAS tehnologiji će biti dostupni na salonu automobila u Ženevi.

Osim Q50, na Infiniti štandu u Ženevi će biti i LE koncept, prvi Infitijev 100% električni automobil, kao i bolid trostrukog svetskog šampiona – Formula 1 Sebastijana Fetela u svojoj „odeždi“ za 2013, čime se potvrđuje nova era u partnerstvu sa Infiniti Red Bull Racing timom.

Grand Motors

Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja

Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja

Kia Stinger dobitnik je brojnih prestižnih priznanja evropskih i američkih medija. Sve veći broj priznanja je ovu sportsku limuzinu svrstao među Kijine modele s najviše osvojenih nagrada – i to u tek nekoliko meseci od početka prodaje.

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod saradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kijinog dizajna, kao i istraživanja i razvoja...

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje