AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Toyota u Srbiji u 2012. godini - Manja prodaja, ali veći tržišni udeo

Toyota u Srbiji u 2012. godini - Manja prodaja, ali veći tržišni udeo

Toyota Srbija je danas u Hotelu Zira organizovala susret s novinarima na kojem su predstavnici medija upoznati s preliminarnim poslovnim rezultatima u 2012. i planovima za sledeću godinu. Od početka godine, sa uključenim očekivanim rezultatom za decembar, prodato je ukupno 830 vozila...

Toyota u Srbiji u 2012. godini - Manja prodaja, ali veći tržišni udeo

Već tradicionalno, Yaris, sa ukupnom prodajom od 200 vozila, najtraženiji je Toyotin model u Srbiji.  Slede ga Auris i Avensis.

“Toyota je u ovoj godini u uslovima poslovanja otežanim finansijskom krizom, zabeležila pad ukupne prodaje u odnosu na prošlu godinu, ali i ostvarila povećanje udela na tržištu novih automobila sa planiranih 3,2% na 3,5%. Pretpostavke o oporavku tržišta se nisu obistinile, pa se u 2012. godini pojavio veliki raskorak u rezultatima u odnosu na očekivanja. Prodaja novih automobila u Srbiji ove godine je na nivou iz 2002-ge, pa su pred Toyotom, kao i svim konkurentima, veliki izazovi – kako dostići rezultate iz srećnijih vremena“, rekao je direktor marketinga i prodaje u Toyota Srbija, Nenad Predrevac.

Toyotinu posvećenost zaštiti životne sredine najbolje demonstriraju razvoj i primena naprednih tehnologija, koje značajno smanjuju uticaj automobila na čovekovo okruženje. Otuda je poslovnu 2012. godinu kompanije Toyota Srbija obeležilo proširenje hibridne palete sa još dva modela - Prius+ i Yaris HSD.

Pored toga, Toyota se u 2012.godini vratila svojim sportskim korenima, uvodeći model GT86. Taj automobil se našao u užem izboru evropskog „Car of the Year “ za 2013. godinu.

Toyota u Srbiji u 2012. godini - Manja prodaja, ali veći tržišni udeo

Novinarima se obratio i generalni direktor Toyota Srbije, Boban Radoičić: „U ovoj, za automobilsku branšu, teškoj godini, ponosni smo što smo predstavili i ponudili automobil kakav je GT86, koji vraća sportski i duh pravog uživanja u vožnji u Toyotu. Isto tako, naša hibridna gama se proširuje i sada u ponudi imamo i prvo hibridno vozilo u B segmentu. Iako nismo optimisti po pitanju tržišta u sledećoj godini, ubeđeni smo da će oporavak krenuti krajem sledeće godine i uvesti nas u uspešnu 2014. godinu. Stimulativna državna politika u pravcu uvođenja značajnih subvencija na ekološka vozila kao i uvođenje šeme ’staro za novo’ bila bi veliki podstrek u oporavku tržišta novih automobila“.

Foto: Milomir Bošković - Automagazin portal

Volvo XC60 automobil godine 2018. u Srbiji u kategoriji SUV/krosover

Volvo XC60 automobil godine 2018. u Srbiji u kategoriji SUV/krosover

Na prigodnoj svečanosti, održanoj 23. marta u okviru pratećeg programa DDOR BG CAR SHOW 06, proglašeni su laureati ovogodišnjeg izbora za automobil godine u Srbiji, a među nagrađenima je i Volvo XC60 nove generacije, koji je poneo titulu Automobil godine 2018. u Srbiji u kategoriji SUV/krosover. 

Izvanredna poseta na Sajmu motocikala

Izvanredna poseta na Sajmu motocikala

međunarodni sajam motocikala, delova i opreme, koji se od 22. do 28. marta održava na Beogradskom sajmu istovremeno sa sajmom automobila DDOR BG CAR SHOW 06, privukao je čak i za organizatore neočekivano veliki broj posetilaca.

Kia Stinger predstavljen u Beogradu

Kia Stinger predstavljen u Beogradu

Kia Stinger, fastback sportska limuzina visokih performansi, verno sledi dizajn i inženjersku konstrukciju koncepta Kia GT iz 2011. godine, a radi se o najsnažnijem serijskom vozilu u istoriji ovog brenda...

BG Car Show 2018 - Zvezde BMW štanda - BMW M5

BG Car Show 2018 - Zvezde BMW štanda - BMW M5

Publika u Srbiji ima priliku da se po prvi put susretne sa potpuno novim modelom BMW M5 šeste generacije, koji je privukao veliku pažnju širom sveta (kombinovana potrošnja goriva: 10.5 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 241 g/km*)...

BMW 5 Touring (2024)
Slika nedelje