AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Toyota u Srbiji u 2012. godini - Manja prodaja, ali veći tržišni udeo

Toyota u Srbiji u 2012. godini - Manja prodaja, ali veći tržišni udeo

Toyota Srbija je danas u Hotelu Zira organizovala susret s novinarima na kojem su predstavnici medija upoznati s preliminarnim poslovnim rezultatima u 2012. i planovima za sledeću godinu. Od početka godine, sa uključenim očekivanim rezultatom za decembar, prodato je ukupno 830 vozila...

Toyota u Srbiji u 2012. godini - Manja prodaja, ali veći tržišni udeo

Već tradicionalno, Yaris, sa ukupnom prodajom od 200 vozila, najtraženiji je Toyotin model u Srbiji.  Slede ga Auris i Avensis.

“Toyota je u ovoj godini u uslovima poslovanja otežanim finansijskom krizom, zabeležila pad ukupne prodaje u odnosu na prošlu godinu, ali i ostvarila povećanje udela na tržištu novih automobila sa planiranih 3,2% na 3,5%. Pretpostavke o oporavku tržišta se nisu obistinile, pa se u 2012. godini pojavio veliki raskorak u rezultatima u odnosu na očekivanja. Prodaja novih automobila u Srbiji ove godine je na nivou iz 2002-ge, pa su pred Toyotom, kao i svim konkurentima, veliki izazovi – kako dostići rezultate iz srećnijih vremena“, rekao je direktor marketinga i prodaje u Toyota Srbija, Nenad Predrevac.

Toyotinu posvećenost zaštiti životne sredine najbolje demonstriraju razvoj i primena naprednih tehnologija, koje značajno smanjuju uticaj automobila na čovekovo okruženje. Otuda je poslovnu 2012. godinu kompanije Toyota Srbija obeležilo proširenje hibridne palete sa još dva modela - Prius+ i Yaris HSD.

Pored toga, Toyota se u 2012.godini vratila svojim sportskim korenima, uvodeći model GT86. Taj automobil se našao u užem izboru evropskog „Car of the Year “ za 2013. godinu.

Toyota u Srbiji u 2012. godini - Manja prodaja, ali veći tržišni udeo

Novinarima se obratio i generalni direktor Toyota Srbije, Boban Radoičić: „U ovoj, za automobilsku branšu, teškoj godini, ponosni smo što smo predstavili i ponudili automobil kakav je GT86, koji vraća sportski i duh pravog uživanja u vožnji u Toyotu. Isto tako, naša hibridna gama se proširuje i sada u ponudi imamo i prvo hibridno vozilo u B segmentu. Iako nismo optimisti po pitanju tržišta u sledećoj godini, ubeđeni smo da će oporavak krenuti krajem sledeće godine i uvesti nas u uspešnu 2014. godinu. Stimulativna državna politika u pravcu uvođenja značajnih subvencija na ekološka vozila kao i uvođenje šeme ’staro za novo’ bila bi veliki podstrek u oporavku tržišta novih automobila“.

Foto: Milomir Bošković - Automagazin portal

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod saradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kijinog dizajna, kao i istraživanja i razvoja...

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje