AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

AMSS: Ispravno vozilo bezbedno vozilo

AMSS: Ispravno vozilo bezbedno vozilo

Provera tehničke ispravnosti na početku letnje sezone 2018. pokazala je kao i pred proteklu zimsku sezonu isti broj ispravnih i bezbednih vozila u Srbiji...

AMSS je u svojim tradicionalnim akcijama utvrdio da je procenat neispravnih automobila u 2018. kao i u prošloj 2017. godini ispod trećine pregledanih vozila, odnosno nastavlja se trend da je i dalje za čitavih 10% više ispravnih vozila na pregledima, u odnosu na rezultate u akcijama sprovedenim u pretprošloj 2016. godini.


Pred početak letnje sezone, od 11 – 16. juna 2018. godine priliku da provere tehničku ispravnost svojih automobila na preko 70 linija tehničkih pregleda širom Srbije, iskoristilo je oko 5.000 vozača. Rezultati pokazuju da svega 28% ima neku neispravnost.


Analiza strukture kvarova u letnjoj ovogodišnjoj akciji, pokazuje da od neispravnih vozila čak 41% ima problem sa kočionim sistemom, 12% sa sistemom za upravljanje, a svetlosna signalizacija nije bila potpuno ispravna kod 34% automobila.


Kao i u prethodnoj akciji besplatne provere tehničke ispravnosti vozila, u novembru prošle godine, najčešći kvarovi, pokazalo se, bili su u istom procentu na uređajimaza zaustavljanje, uređajima za osvetljavanje, odnosno na uređajima za upravljanje.


Podsetimo, Auto-moto savez Srbije u saradnji sa Upravom saobraćajne policije i uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda vozila, dva puta godišnje organizuje tradicionalnu akciju besplatne provere tehničke ispravnosti „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” za članove AMSS. Za besplatnu proveru tehničke ispravnosti najviše su bili zainteresovani vlasnici starijih automobila, koji već pretpostavljaju da postoji neka neispravnost na njihovom vozilu.


PR

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje