AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Megane RS275R ima novi cilj na Ringu - 7:45

Renault Megane RS275R ima novi cilj na Ringu - 7:45

Bitka za titulu najbržeg "hot-hatch" modela na slavnoj stazi Nürburgring se nastavlja. U leto dolazi nova verzija modela Renaultu Megane RS, koji bi francuskom "dijamantu" trebao povratiti status najbržeg automobila sa pogonom na prednje točkove na stazi Nürburgring...

Podsetimo, Renault želi da postavi novi rekord Nürburgringa, koji mu je ove godine preuzeo Seat sa modelom Leon Cupra 280 (7:58,4 min). Francuski proizvođač za španskog konkurenta priprema specijalnu vezriju modela Megane RS.

 

Pogledajte vest: Renault najavljuje auto, koji će Nürburgring preći za manje od 8 min.

Prema još uvek nepotvrđenim informacijama, nova verzija Meganea imaće motor maksimalne snage 275 KS. Na kratkom snimku možemo videti, da će najsnažniji Megane dobiti izduvni sistem marke Akrapovič, pneumatike Michelin iz serije Pilot Sport Cup i amortizere marke Öhlins.

Pogledajte vest: Renault Megane sa novim licem stigao u Srbiju - Cene poznate.

 

Prema informacijama australijskog internet sajta The Motor Report, iza projekta "Under8" krije se modifikovani Renault Megane RS275R. Iz oznake možemo saznati i snagu motora od 275 KS, što je za 5 KS manje od snage motora koji pokreće Leon Cupra 280. Isti izvor tvrdi, da u Renault Sportu ciljaju rekord na granici od 7 minuta i 45 sekundi, što je vreme koje su postigli supersportski modeli, kao što je Porsche 911 GT3 RS, Jaguar XJ220 ili Mercedes C 63 AMG Coupe Black Series, a bolji rezultat od onog koji su postigli modeli kao što su Ferrari 599 GTB Fiorano ili BMW M3 GTS.

Renault Megane RS275R ima novi cilj na Ringu - 7:45

Kada ćemo videti Renault Megane RS275R u akciji? Renault će automobil otkriti 16. juna. Plan je da rekordna vožnja bude emitovana u direktnom prenosu, što će biti posebno zanimljivo.

VIDEO:



Automagazin.rs

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje