AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Toyota Yaris ima novo lice i bogatiju opremu

Toyota Yaris ima novo lice i bogatiju opremu

Japanska kompanija Toyota predstavila je seriju fotografija modela Vitz (naziv za Yaris u Japanu) i jednu fotografija osveženog Yarisa za evropsko tržište. Yaris će ovim promenam povećati svoju konkurentnost, a svojim izgledom izdvojiće se iz "gomile" drugih automobila iz B-segmenta...

Yaris je dobio novi prednji deo, u stilu nove generacije modela Toyota Aygo. Modernizovani Yaris je preuzeo novi dizajnerski jezik Under Priority, kao i stilske elemente kao što su Keen Look, koji se odslikavaju kroz motiv slova X na prednjem delu automobila. U značajne promene spadaju i svetlosne grupe, koje su dostupne sa tehnologijom LED, što se odnosi i na zadnja svetla.

 

Pogledajte: Test - Toyota Yaris Hybrid.

Enterijer modernizovanog Yarisa dobio je kvaitetnije materijale, sa ciljem da se poveća atraktivnost ovog modela. Posebna pažnja je usmerena na tri ključne oblasti: povećanje osećaja prostranosti i dinamike, povećanje kvaliteta i proširenje ponude boja i elemenata opreme. Ponuda motora ostaje ista: benzinski 1.0 i 1.33 i dizel 1.4 D-4D, a naravno tu je i hibridni Yaris.

Pogledajte: Vozili smo: Novi Toyota Yaris - Prvi utisci.

 

Direktor marketinga u kompaniji Toyota Motor Europe, Agustin Martin, izjavio je: "Model Yaris od svog početka predstavlja jedan od glavnih stubova naše ponude modela. Prošle godine, Yaris je bio deseti najprodavaniji auto u celoj Evropi. Njegova jedinstvenost leži i u mogućnosti izbora verzije sa hibridnim pogonom. U sadašnjim uslovima gustine saobraćaja, hibridni pogon je sa praktične strane jednostavno bez konkurencije, posebno sa aspekta efikasnosti, što konstantno povećava broj naših korisnika."

Automagazin.rs

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje