AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi BMW serije 1 - otkrivanje počinje

Novi BMW serije 1 - otkrivanje počinje

BMW polako skida maskirnu foliju sa svog prototipa i otkriva nam "na kašikicu" kako će izgledati nova generacija modela BMW serije 1...

Novi BMW serije 1 - otkrivanje počinje

Nova generacija BMW "jedinice" dolazi nam sa novom platformom FAAR (Frontantriebsarchitektur), koju koriste i BMW X1 i Mini Countryman. Sa novom koncepcijom nova serija 1 se približila klasičnim hatchback modelima, tako da će direktno konkurisati modelima kao što je Mercedes-Benz A-Klasa.

Prostor za noge putnika na zadnjim sedištima povećan je za 33 mm, a iznad glava će imati za 19 mm više prostora. Prtljažni prostor imaće bolji pristup i veću praktičnost, a njegova zapremina je porasla za 20 litara, na konačnih 380 L.

Novi BMW serije 1 - otkrivanje počinje


Novi BMW serije 1 biće opremljen Full LED svetlosnim grupama, u svim nivoima oprema sa adaptivnom funkcijom. Unutra možemo očekivati i potpuno digitalizovanu instrument tablu.

Automobil će u ekvivalentnoj specifikaciji biti za 20 kilograma lakši od prethodnika, a u verziji sa pogonom na sve točkove i za 25 kg lakši. Iz minhenske kompanije ističu, da su u isto vreme postgli značajno veću čvrstoću karoserije.

Ponuda motora uključivaće i turbo benzinski 3-cilindarski motor zapremine 1,5 litara, koji u verziji 118i razvija maksimalnu snagu od 103 kW. Ovaj agregat može biti uparen sa šestostepenim manuelnim ili sedmostepenim robotizovanim menjačem. U ponudi će biti i benzinski 2.0-litarski motori sa četiri cilindra. Među turbodizelima najpopularniji će biti 2.0-litarski 120d, koji razvija maksimalnu snagu od 140 kW. U ponudi se očekuje i plug-in hybrid.

Novi BMW serije 1 - otkrivanje počinje

Možemo očekivati i vrhunsku verziju M135i xDrive, kojeg pogoni turbo 2.0-litarski motor, koji će biti najsnažniji 4-cilindarski motor u istoriji marke, sa maksimalnom snagom od 225 kW. Da bi motor "izdržao" ovoliku snagu, opremljen je pojačanom "radilicom" i novim klipovima. Tu je i veliki turbo i optimizovano ubrizgavanje. Šestocilindarski motor nije u planu.

Premijeru novog BMW serije 1 sa internom oznakom F40 možemo očekivati na međunarodnom autosalonu u Frankfurtu nad Majnom. U ponudi će biti samo kao petovratni hatchback, dok se verzija sa troja vrata, zbog pada interesovanja za nju, ne očekuje.

Automagazin.rs
BMW

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje