AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nova Toyota Supra otkrivena - ovako izgleda bez maske!

Nova Toyota Supra otkrivena - ovako izgleda bez maske!

Toyota je uspešno sakrivala izgled finalne verzije nove generacije modela Supra. Do sada smo se morali zadovoljiti samo špijunskim fotografijama, ali sada je pred nama prva fotografija serijskog automobila bez maske!

Na diskusionom forumu SupraMKV pojavila se fotografija nove Supre bez maske. Na prvi pogled izgleda, da je zadržan dizajnerski smer koncepta FT-1. Na fotografiji možemo videti prednji deo automobila, sa velikim otvorima za dovod vazduha u braniku. Zanimljivi su i otvori za dovod vazduha ispod svetslosnih grupa.


Do sada o tehnici znamo, da je ona proizvod saradnje sa kompanijom BMW. U vrhunskoj specifikaciji, novu Supru pokreće trolitarski redni šestocilindarski agregat maksimalne snage 250 kW (340 KS) i maksimalnog obrtnog momenta 450 Nm. Određena tehnička rešenja "pozajmljena" su od BMW Z4.


Snaga se preko dvolamelestog menjača prenoi na zadnje točkove, a prema nekim informacijama, ubrzanje iz mesta do 100 km/h postiže za 4,5 sekundi. Masa automobila iznosi oko 1500 kilograma.


Toyota je zvanično potvrdila, da će Supra zvanično biti predstavljena na međunarodnom autosalonu u Detroitu, 14. januara 2019.


Automagazin.rs

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje