AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Svakodnevni heroji u vrhunskoj formi: Novi Opel Combo Life i Combo

Svakodnevni heroji u vrhunskoj formi: Novi Opel Combo Life i Combo

Peta generacija kompaktnog, multifunkcionalnog modela Opel Combo je spremna. U potpunosti praktičan, udoban i pre svega inovativan novajlija je dostupan u dve verzije, putnička Combo Life i komercijalna Combo – obe u brojnim varijantama.

Combo Life i Combo su dostupni u standardnoj (4,40 metara) ili XL (4,75 metara) verziji. Porodični automobil je opciono dostupan kao verzija sa 5 ili 7 sedišta sa dovoljno prostora za do 2,693 litara prtljaga. Transporter (lako komercijalno vozilo) je dostupan sa dva reda sedišta i krovnim otvorom. Nudi tovarni prostor zapremine do 4,4 m3, mesto za dve Euro palete i nosivost do 1000 kg. Ova izvanredna fleksiblinost je omogućena potpuno novom arhitekturom na kojoj se Combo zasniva i sofisticiranim pakovanjem.


Zahvaljujući novom pristupu tokom njegovog razvoja, nova generacija Comba nudi besprekorno bogatstvo inovativnih tehnologija i sistema asistencije kako za putničku tako i za komercijalnu verziju. Nasuprot normalnoj proceduri, razvijen je po standardima putničkih automobila od početka – a ne kao komercijalno vozilo kome se naknadno dodaju određene karakteristike kako bi bio privlačan porodicama. Upravo zato i dolazi sa daleko najvećim brojem tehnologija za udobnost i sigurnost u segmentu. Zbog toga, profesionalci i radnici koji koriste komercijalnu verziju mogu da uživaju u skoro istim mogućnostima, bezbednosti i udobnosti kao i porodice. Brojni sistemi asistencije pomoći vozaču i bezbednosni sistemi koji se kreću od adaptivnog tempomata do upozorenja na sudar sa vozilom ispred i automatskog kočenja u hitnim situacijama sa prepoznavanjem pešaka1, od upozorenja na pospanost vozača do upozorenja na vozilo u mrtvom uglu ili Head up displeja uvećavaju bezbednost kako za porodicu u modelu Combo Life tako i za putnike u Combu. Uz to, adaptivni IntelliGrip sistem kontrole proklizavanja sa pet režima omogućava vlasnicima Comba da napuste asfaltirane puteve radi slobodnih aktivnosti ili da lako pristupe gradilištima sa blatnjavom, peščanom ili čak snežnom površinom.

Svakodnevni heroji u vrhunskoj formi: Novi Opel Combo Life i Combo

Dodatna bezbednosna karakteristika je dostupna za komercijalnu verziju. Opcioni sistem za pogled unazad2 (Surround Rear Vision) značajno poboljšava vidljivost panel vanova ili potpuno napunjenih vozila. Osim toga, druga kamera u spoljnom retrovizoru sa strane putnika osigurava da vozač više ne mora da brine o mrtvom uglu na ovoj strani vozila. Takođe, novi Combo van može biti opremljen i sa novim sistemom Bočni čuvar3 (Flank Guard) koji na osnovu senzora pomaže da se spreče iritantni i skupi udarci ili ogrebotine.


Izvanredan komfor je takođe garantovan u komercijalnoj varijanti sa grejanjem prednjih sedišta i grejanjem volana. Pored toga, dvozonski klima uređaj obezbeđuje prijatne temperature unutar vozila tokom toplih dana. Vozači modela Combo Life i Combo su u potpunosti povezani zahvaljujući najnovijoj generaciji infotainment sistema sa osmoinčnim ekranom osetljivim na dodir koji je kompatibilan sa Apple CarPlay i Android Auto sistemima. Ispod poklopca motora, korisnici mogu pronaći niz turbo punjenih benzinskih i dizel agregata. Sve jedinice kombinuju visok nivo agilnosti sa izvanrednom efikasnošću u potrošnji goriva. Što se menjača tiče, Combo i Combo Life su dostupni sa petostepenim i šestostepenim manuelnim menjačem i – po prvi put u Combu – opcionim osmostepenim automatikom . Na taj način Opel opet donosi vodeće tehnologije širokom auditorijumu u ovom segmentu .


Robusni izgled putničkog automobila je naglašen višim poklopcem motora u odnosu na druga vozila u segmentu, Opelovim karakterističnim dizajnom kao što su dnevna LED svetla u obliku krila i debljim lukovima iznad točkova koji su povezani bočnim pragovima. Varijanta lakog komercijalnog vozila će svoju premijeru imati na Međunarodnom sajmu komercijalnih vozila (IAA) u Hanoveru koji se održava od 20. do 27. septembra 2018.


PR

U dve „plave nedelje“ Fordova vozila s nižim cenama i poklon paketom

U dve „plave nedelje“ Fordova vozila s nižim cenama i poklon paketom

U celoj Fordovoj prodajno-servisnoj mreži u Srbiji generalni uvoznik, Grand Motors, od 20. maja do 3. juna organizuje prodajnu kampanju Blue week, tokom koje će potencijalnim kupcima, po posebnim, atraktivnim uslovima biti ponuđena ograničena količina novih i korišćenih automobila i lakih komercijalnih vozila ove marke, ali i „polovnjaci“ drugih proizvođača.

Kia i Hyundai će sa Rimcem razvijati električna vozila visokih performansi

Kia i Hyundai će sa Rimcem razvijati električna vozila visokih performansi

Hyundai Motor Group (HMG), koje je deo i Kia, i Rimac Automobili (Rimac) najavili su svoje strateško partnerstvo kroz koje grupa Hyundai-Kia (HMG) pojačava svoje napore da postane lider u proizvodnji električnih vozila visokih performansi (EV) i ojača svoj status u ostvarenju programa „čiste mobilnosti" (eng. Clean Mobility).

Toyota Prius auto godine po izboru britanskih vozača

Toyota Prius auto godine po izboru britanskih vozača

Prius – svetski začetnik i najprodavaniji samopunjivi hibridni automobil – zabeležio je uverljiv učinak prema Driver Poweru, osvojivši i dodatne nagrade: u kategoriji Kompaktnog porodičnog automobila, te osvojivši prvo mesto po potrošnji goriva i troškovima eksploatacije, pri čemu obe nagrade osvaja drugu godinu zaredom...

123456. . .1416
Ott Tanak - Toyota Yaris WRC - Rally Chile
Slika nedelje