AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

BMW i3 - EKO Automobil godine u Srbiji

BMW i3 - EKO Automobil godine u Srbiji

Na manifestaciji „Eko-sajmu Renexpo 2018“ BMW je jos jednom potvrdio svoju lidersku poziciju u inovacijama...

BMW i3 - EKO Automobil godine u Srbiji

Svet je u pokretu, baš kao i mi. Svako kretanje podrazumeva promenu, a promena je uvek uzbudljiva. Sve više ljudi širom planete dovodi u pitanje svoje vrednosti i razmišlja o tome kako bi mogli da žive osvešćenije.


Kod BMW i modela, promena u načinu razmišljanja dovela je do novog doba u kojem se vozila, po prvi put u istoriji, od samog početka razvijaju sa ekološki održivom mobilnošću na umu. Zato je BMW i3 više od automobila. On je dokaz da se odgovornost i zadovoljstvo u vožnji uzajamno dopunjuju dovodeći do savršenstva. Sasvim električni BMW i3 je prvi model serijske proizvodnje na svetu dizajniran za ekološku održivost u svakoj fazi, od razvoja automobila pa do njegove proizvodnje i svakodnevne upotrebe. Kao potpuno električni automobil, on ne proizvodi štetne emisije i ne generiše nikakve mirise na mestu korišćenja – što ga čini savršenim saputnikom po gradu. Ali BMW i3 nije samo zeleni automobil, jer sa ovakvom agilnošću i ubrzanjem (potrebno je manje od 7 sekundi za njegov sprint od 0-100 km/h) on zaista pruža izuzetno uživanje u vožnji.

BMW i3 - EKO Automobil godine u Srbiji

Stručni žiri u sastavu: Ivan Karić – državni sekretar u Ministarstvu za ekologiju, Filip Radović – direktor Agencije za zaštitu životne sredine, Milutinović Dragan – predsednik Udruženja automobilskih novinara (novinar RTS-a), Aleksandar Stefanović – Eko Klub Srbije, Nevena Đukić – glavni i odgovorni urednik magazina Eko portal, Srđan Milovanović - direktor TV Kopernikus, Srđan Bošković – glavni i odgovorni urednik Prvog programa radia – RTS i Saša Stupar – ispred kompanije Jahorina auto, proglasio je BMW i3 za Eko automobil 2018. godine.


Sajam je ove godine, pored konferencije “Održivi transport – Učinimo vazduh čistijim”, obuhvatio i izložbu električnih i plug-in automobila, električnih bicikala, električnih skutera i simulatora električnih plovila, te je Delta Motors takođe, izložio i svoj plug-in hibrid model BMW i8.


PR

Škoda Scala: Novo ime za novi kompaktni model

Škoda Scala: Novo ime za novi kompaktni model

Nakon otkrivanja siluete, ŠKODA otkriva i ime novog kompaktnog modela – Scala. Naziv potiče od latinske reči „scala“ što znači „stepenice“ ili „merdevine“ i istovremeno pravi iskorak češkog proizvođača u segment kompaktnih vozila...

123456. . .1388
Novi BMW serije 3 (G20)
Slika nedelje