AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

BMW i3 - EKO Automobil godine u Srbiji

BMW i3 - EKO Automobil godine u Srbiji

Na manifestaciji „Eko-sajmu Renexpo 2018“ BMW je jos jednom potvrdio svoju lidersku poziciju u inovacijama...

BMW i3 - EKO Automobil godine u Srbiji

Svet je u pokretu, baš kao i mi. Svako kretanje podrazumeva promenu, a promena je uvek uzbudljiva. Sve više ljudi širom planete dovodi u pitanje svoje vrednosti i razmišlja o tome kako bi mogli da žive osvešćenije.


Kod BMW i modela, promena u načinu razmišljanja dovela je do novog doba u kojem se vozila, po prvi put u istoriji, od samog početka razvijaju sa ekološki održivom mobilnošću na umu. Zato je BMW i3 više od automobila. On je dokaz da se odgovornost i zadovoljstvo u vožnji uzajamno dopunjuju dovodeći do savršenstva. Sasvim električni BMW i3 je prvi model serijske proizvodnje na svetu dizajniran za ekološku održivost u svakoj fazi, od razvoja automobila pa do njegove proizvodnje i svakodnevne upotrebe. Kao potpuno električni automobil, on ne proizvodi štetne emisije i ne generiše nikakve mirise na mestu korišćenja – što ga čini savršenim saputnikom po gradu. Ali BMW i3 nije samo zeleni automobil, jer sa ovakvom agilnošću i ubrzanjem (potrebno je manje od 7 sekundi za njegov sprint od 0-100 km/h) on zaista pruža izuzetno uživanje u vožnji.

BMW i3 - EKO Automobil godine u Srbiji

Stručni žiri u sastavu: Ivan Karić – državni sekretar u Ministarstvu za ekologiju, Filip Radović – direktor Agencije za zaštitu životne sredine, Milutinović Dragan – predsednik Udruženja automobilskih novinara (novinar RTS-a), Aleksandar Stefanović – Eko Klub Srbije, Nevena Đukić – glavni i odgovorni urednik magazina Eko portal, Srđan Milovanović - direktor TV Kopernikus, Srđan Bošković – glavni i odgovorni urednik Prvog programa radia – RTS i Saša Stupar – ispred kompanije Jahorina auto, proglasio je BMW i3 za Eko automobil 2018. godine.


Sajam je ove godine, pored konferencije “Održivi transport – Učinimo vazduh čistijim”, obuhvatio i izložbu električnih i plug-in automobila, električnih bicikala, električnih skutera i simulatora električnih plovila, te je Delta Motors takođe, izložio i svoj plug-in hibrid model BMW i8.


PR

Fordovi modeli mesec dana po izuzetnim cenama

Fordovi modeli mesec dana po izuzetnim cenama

Već na početku nove poslovne godine, Fordov ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser, kompanija Grand Motors, potencijalnim kupcima nudi priliku da po povoljnijim cenama od redovnih postanu vlasnici nekog od atraktivnih modela...

Nissan na sajmu CES predstavlja tehnologiju I2V

Nissan na sajmu CES predstavlja tehnologiju I2V

Na sajmu potrošačke elektronike CES, Nissan će predstaviti svoju viziju budućnosti za vozilo koje vozačima pomaže da „vide nevidljivo” spajanjem stvarnog svijeta sa virtualnim, čime stvara ultimativni doživljaj povezanog automobila...

Rekordna prodaja Lexusa u Evropi

Rekordna prodaja Lexusa u Evropi

Petu godinu zaredom, Lexus beleži veliki rast prodaje na evropskom tržištu. Prethodna godina završena je sa 76.188 prodatih vozila, što je najbolji rezultat u Evropi svih vremena!

123456. . .1397
Audi e-tron
Slika nedelje