AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Sada i zvanično – BMW M2 Competiton

Sada i zvanično – BMW M2 Competiton

BMW je predstavio javnosti novu verziju BMW M2 Competition, naslednika modela M2 Coupe. Ovaj model dolazi sa trolitarskim M TwinPower rednim šestocilindarskim turbo benzinskim motorom, viđenim kod većih modela BMW M3 i M4.

Sada i zvanično – BMW M2 Competiton

Ovaj moćni agregat ima maksimalni obrtni moment od 550 Nm i razvija 410 KS u rasponu od 5.250-7.000 obrtaja. Model BMW M2 Competition odlikuju novi rashladni sistem, novi prednji grilovi visokog sjaja u crnoj boji, veliki usisnici za vazduh na prednjem braniku, adaptivna LED svetla i novi M retrovizori.


Sa zadnje strane, najviše pažnje privlači par dvostrukih završetaka izduvnog sistema sa elektonski kontrolisanim klapnama. Ovaj model odlikuje novi dizajn lakih aluminijumskih felni od 19 inča i M Sport kočioni sistem sa diskovima uvećanih dimenzija.

Sada i zvanično – BMW M2 Competiton

Unutrašnjost automobila odlikuju nova kontrolna tabla u Black Panel tehnologiji, M kožni volan sa M1 i M2 komandnim dugmadima, M Sport sedišta sa integrisanim naslonom za glavu i M2 bedžom u visini ramena, detalji od karbonskih vlakana, a tu je i šestostepeni manuelni menjač (opciono M-DCT sa Drivelogic sistemom i dvostrukim kvačilom).

Sada i zvanično – BMW M2 Competiton

Prema fabričkim podacima M2 Competiton ima kombinovanu potrošnju goriva 9,9 litara na 100 km* vožnje sa manuelnim menjačem, ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,2 sekunde i maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h.*, dok sa M automatic menjačem i Drivelogic sistemom ima potrošnju od 9,2 litra na 100 km i maksimalnu brzinu elektronski ograničenu na 280 km/h.*

Sada i zvanično – BMW M2 Competiton

* Provizorne vrednosti potrošnje goriva i emisija u skladu sa EU ciklusom testiranja, i mogu varirati zavisno od specifikovanog formata guma.


PR

Škoda Scala: Novo ime za novi kompaktni model

Škoda Scala: Novo ime za novi kompaktni model

Nakon otkrivanja siluete, ŠKODA otkriva i ime novog kompaktnog modela – Scala. Naziv potiče od latinske reči „scala“ što znači „stepenice“ ili „merdevine“ i istovremeno pravi iskorak češkog proizvođača u segment kompaktnih vozila...

123456. . .1388
Novi BMW serije 3 (G20)
Slika nedelje