AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Najveća saobraćajna gužva na svetu - ovo niste mogli ni da zamislite! (FOTO)

Najveća saobraćajna gužva na svetu - ovo niste mogli ni da zamislite! (FOTO)

Da li vas nerviraju gužve u saobraćaju na putu do posla? Posle ovoga što možete videti na fotografiji, na ove probleme ćete gledati iz drugog ugla...

U nekim zemljama, saobraćajne gužve su tako velike, da ne možete ni da ih zamislite. Gde se dogodila najveća gužva u saobraćaju na svetu? Na ovo pitanje nije lako dati odgovor, jer kriterujumi mogu biti različiti, od dužine kolone, vremena provedenog u koloni, do veličine, odnosno širine puta.


U Kini je formirana kolona od četiri kilometra. Ništa čudno, to se ponekad dogodi i na autoputu kroz Beograd? Možda i ne bi bilo čudno, da saobraćajnica na kojoj se dogodio ovaj zastoj nema čak pedeset saobraćajnih traka! Kada bismo ovu kolonu rasporedili u dve saobraćajne trake, dužina kolone iznosila bi 100 kilometara!

Najveća saobraćajna gužva na svetu - ovo niste mogli ni da zamislite! (FOTO)

Ali, to nije najgore. Prema pisanju inostranih medija, najveći saobraćajni zastoj u istoriji dogodio se u Kini, na autoputu 110, četrnaestog avgusta 2010. godine. Iako se na ovoj saobraćajnici stalno radi na proširenju kapaciteta, pre sedam godina saobraćaj je bio za 60 procenata frekventniji od predviđenog protoka za koji je ovaj put projektovan. Pet dana ranije, devetog avgusta, počel je rekonstrukcija ove saobraćajnice i njen "protok" smanjen je za 50 %!


To je rezultiralo stvaranjem kolone, koja je po poslednjim procenama imala dužinu od 100 kilometara. Neki vozači su proveli u koloni i 12 dana! Naravno, inovativni Kinezi iz okolnih gradova odmah su krenuli na autput, gde su napravili svoje improvizovane prodavnice i ponudili zarobljenim vozačima hranu, piće, novine, cigarete...

 

Pogledajte slične vesti:

 

Muka vam je od gradske gužve? Ovakvo rešenje još niste videli (VIDEO).

 

Video: snimci saobraćaja u Los Angelesu podsećaju na božićne ukrase.


Arapski šeici troše po 20.000 £ za avio prevoz automobila + FOTO.


Automagazin.rs

Euro Sumar: Prolećne cene za Suzuki automobile već u decembru

Euro Sumar: Prolećne cene za Suzuki automobile već u decembru

Potencijalnim kupcima, koji su se već odlučili za kupovinu Suzuki automobila, a očekuju eventualne popuste tokom tradicionalnog prolećnog sajma u Beogradu, uvoznik i serviser automobila i motocikala ove marke, beogradski Euro Sumar, poručuje da je sada pravi trenutak da realizuju svoje namere.

123456. . .1394
Audi e-tron
Slika nedelje