AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Continental ima automobil sa dva volana - pogledajte zbog čega (FOTO)

Continental ima automobil sa dva volana - pogledajte zbog čega (FOTO)

Jedan od najvećih snabdevača u automobilskoj industriji na raspolaganju ima veliku flotu test automobila. Neki od njih imaju dva volana. Pitate se zašto...

Continental mnogi od nas znaju po kvaitetnim pneumaticima, ali u pitanju je jedan od najvećih svetskih inovatora i proizvođača u automobilskoj industriji. Aktuelna tema je autonomna vožnja, koja je definitivno budućnost auto industrije. Ipak, dolazak autonomnih automobila do prvih vlasnika, nije pitanje dana - pred nama je još desetak godina intenzivnog razvoja. 

Continental ima automobil sa dva volana - pogledajte zbog čega (FOTO)

Vozač u test automobilu sedi odvojeno od drugog vozača i ima utisak da je sam u automobilu. Naravno, u pitanju je samo maketa automobila, za početak.

 

Continental je nedavno aktivirao specijalno modifikovan automobil, koji u enterijeru ima dva volana. Nemačka kompanija pomoću ovih automobila istražuje, kako se vozač ponaša u situacijama, kada autopilot "traži" preuzimanje automobila od strane vozača, odnosno u situacijama kada elektronika ne može da reši određenu situaciju. Stručnjaci kažu, da će upravo taj proces "preuzimanja" automobila od strane vozača, biti najsloženija operacija u programu autonomne vožnje. Problem je, što će vozači, dok je autopilot aktivan, raditi neke druge operacije, kao što su aktivnosti na mobilnom telefonu, čitanje knjige... Zato Continental na ovaj neobičan način testira reakcije vozača u ovakvim situacijama.


Automagazin.rs

Hyundai i30 N Line - reži, ali ne ujeda

Hyundai i30 N Line - reži, ali ne ujeda

Kia i Peugeot imaju GT Line, Volkswagen ima R Line, Ford ima ST Line, Seat FR Line... A Hyundai? Nakon ultrasportske verzije i30 N, južnokorejski proizvođač će ponuditi nešto "pitomiju" verzije sa sportskim izgledom...

123456. . .1380
Audi Q8
Slika nedelje