AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Mercedes-AMG Project One oficijelno potvrđen za IAA u Frankfurtu 2017

Mercedes-AMG Project One oficijelno potvrđen za IAA u Frankfurtu 2017

Kompanija Mercedes-Benz je potvrdila je, da će na ovogodišnjem autosalonu u Frankfurtu na Majni predstaviti studiju hypersportskog modela Mercedes-AMG Project One...

Međunarodni autosalon u Frankfurtu na Majni (IAA) otvara svoje kapije za javnost 14. septembra. Mercedes-Benz je objavio, da će na IAA predstaviti 100 automobila, među kojima će biti i nekoliko premijera. Svetskih, naravno.


Glavna zvezda na štandu kompanije sa trokrakom zvezdom u znaku, na IAA biće serijskom modelu veoma bliska studija, koja nosi ime Mercedes-Benz Project One. Pod haubom krije šestocilindarski motor zapremine 1.6 litara. Da, dobro ste pročitali - pokreće ga tehnika iz Formule 1. Biće to prvi komercijalno dostupan automobil sa F1 hibridnom tehnologijom. Motor je V6 ali njegova zapremina iznosi samo 1.6 litara.

Mercedes-AMG Project One oficijelno potvrđen za IAA u Frankfurtu 2017

Turbopunjač pokreće elektromotor, a direktno na kolenasto vratilo motora konektovan je elektromotor, koji pomaže prilikom ubrzanja. Sledeća dva elektromotora pokreću prednje točkove, a sposobna su i da koče automobil. Mercedes-AMG Project One imaće i kontrukciju oslanjanja koja podseća na F1 bolid


Pored studije ovog ultimativnog sportskog modela, Mercedes-Benz će u Frankfurtu na Majni posebnu pažnju posvetiti i svom novom brendu EQ, i to posredstvom koncepta na električni pogon, koji je razvijen na bazi modela marke Smart i koji je sposoban da se kreće samostalno, bez vozača. Sledeća premijera spojena sa brendom EQ biće koncept Mercedes-Benz GLC F‑CELL EQ Power, plug-in sa hibridnim pogonom sa gorivnim ćelijama i autonomijom od 500 km u električnom režimu. Plan je da do 2025. godine EQ u svojoj ponudi ima 10 elektro-automobila, a prvi se očekuje na tržištu 2019. godine.


Automagazin.rs

Autokomerc karting staza ima novo lice

Autokomerc karting staza ima novo lice

Autokomerc Karting Centar je izvršio rekonstrukciju karting staze, sa ciljem da svim ljubiteljima kartinga  vožnju učini još atraktivnijom i udobnijom, ali i kako bi vozačima omogućili da postignu što bolje vreme tokom karting avanture.

123456. . .1377
Audi Q8
Slika nedelje