AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Mercedes-AMG Project One oficijelno potvrđen za IAA u Frankfurtu 2017

Mercedes-AMG Project One oficijelno potvrđen za IAA u Frankfurtu 2017

Kompanija Mercedes-Benz je potvrdila je, da će na ovogodišnjem autosalonu u Frankfurtu na Majni predstaviti studiju hypersportskog modela Mercedes-AMG Project One...

Međunarodni autosalon u Frankfurtu na Majni (IAA) otvara svoje kapije za javnost 14. septembra. Mercedes-Benz je objavio, da će na IAA predstaviti 100 automobila, među kojima će biti i nekoliko premijera. Svetskih, naravno.


Glavna zvezda na štandu kompanije sa trokrakom zvezdom u znaku, na IAA biće serijskom modelu veoma bliska studija, koja nosi ime Mercedes-Benz Project One. Pod haubom krije šestocilindarski motor zapremine 1.6 litara. Da, dobro ste pročitali - pokreće ga tehnika iz Formule 1. Biće to prvi komercijalno dostupan automobil sa F1 hibridnom tehnologijom. Motor je V6 ali njegova zapremina iznosi samo 1.6 litara.

Mercedes-AMG Project One oficijelno potvrđen za IAA u Frankfurtu 2017

Turbopunjač pokreće elektromotor, a direktno na kolenasto vratilo motora konektovan je elektromotor, koji pomaže prilikom ubrzanja. Sledeća dva elektromotora pokreću prednje točkove, a sposobna su i da koče automobil. Mercedes-AMG Project One imaće i kontrukciju oslanjanja koja podseća na F1 bolid


Pored studije ovog ultimativnog sportskog modela, Mercedes-Benz će u Frankfurtu na Majni posebnu pažnju posvetiti i svom novom brendu EQ, i to posredstvom koncepta na električni pogon, koji je razvijen na bazi modela marke Smart i koji je sposoban da se kreće samostalno, bez vozača. Sledeća premijera spojena sa brendom EQ biće koncept Mercedes-Benz GLC F‑CELL EQ Power, plug-in sa hibridnim pogonom sa gorivnim ćelijama i autonomijom od 500 km u električnom režimu. Plan je da do 2025. godine EQ u svojoj ponudi ima 10 elektro-automobila, a prvi se očekuje na tržištu 2019. godine.


Automagazin.rs

123456. . .1357
Audi A7 Sportback (2018)
Slika nedelje