AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

I Toyota se uključuje u razvoj letećeg automobila

I Toyota se uključuje u razvoj letećeg automobila

Automobilska kompanija Toyota je objavila, da je podržala grupu inženjera, koji u Japanu razvijaju leteći automobil...

Toyota će obezbediti sredstva u iznosu od 40 miliona jena (oko 330 000 evra) grupi Cartivator, koja razvija leteći automobil pod nazivom Skydrive. Njegovi tvorci ga opisuju kao najmanji leteći automobil na svetu i smatraju, da će upravo ovo vozilo zapaliti olimpijski plamen na letnjim olimpijskim igrama u Tokiju, 2020. godine.


Razvoj automobil se finansira preko koncepta "crowdfunding", što je način finansiranje, po kojem veći broj pojedinaca ulaže u projekat potrebne količine novca, uglavnom kroz manje iznose.


Skydrive koristi tehnologiju drona, odnosno bespilotnih letelica, ima tri točka i četiri rotora. Meri dužinu od 2,9 metara, širinu od 1,3 metra i visinu od samo 1,1 metar. Maksimalna brzina u fazi letenja iznosi 100 km/h, dok na putu postiže maksimalnih 150 km/h. Planirano je da automobil leti samo 10 metara iznad zemlje.


Na razvoju ovog vozila radi 30 volontera, prvenstveno mladih ljudi koji rade u automobilskoj industriji, u avio industriji i start-up kompanijama. Tim inženjera je baziran u staroj osnovnoj školi u prefekturi Auchi. Škola je zatvorena, a od Toyote su dobili ponudu da koriste određene prostorije. Oprema, mašine i kompjuteri su u školi, a eksperimenti se izvode u školskom dvorištu. Deo tima zaduženog za "biznis" je trenutno u Tokiju, odakle redovno imaju Skype sastanke sa inženjerima, na kojima razmenjuju informacije.


Automagazin.rs

Novi Suzuki Swift startuje po ceni od 9.900 evra

Novi Suzuki Swift startuje po ceni od 9.900 evra

Osnovna, najjeftinija verzija u vrlo bogatoj opremi, između ostalog, ima klima-uređaj, servo u upravljačkom mehanizmu, putni računar, radio/CD/USB/AUX, kožom presvučeno kolo upravljača, kontrolu pritiska u pneumaticima...

Električni Kia Soul povećao domet

Električni Kia Soul povećao domet

Kia Motors je predstavila različita poboljšanja pomoću kojih su povećali domet električnog Soula. Nova, efikasnija baterija je zbog veće energetske gustoće i kapaciteta skladištenja energije povećala domet vozila za čak 18 %...

123456. . .1314
Mercedes-Benz Concept A Sedan - Shanghai 2017
Slika nedelje