AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

I Toyota se uključuje u razvoj letećeg automobila

I Toyota se uključuje u razvoj letećeg automobila

Automobilska kompanija Toyota je objavila, da je podržala grupu inženjera, koji u Japanu razvijaju leteći automobil...

Toyota će obezbediti sredstva u iznosu od 40 miliona jena (oko 330 000 evra) grupi Cartivator, koja razvija leteći automobil pod nazivom Skydrive. Njegovi tvorci ga opisuju kao najmanji leteći automobil na svetu i smatraju, da će upravo ovo vozilo zapaliti olimpijski plamen na letnjim olimpijskim igrama u Tokiju, 2020. godine.


Razvoj automobil se finansira preko koncepta "crowdfunding", što je način finansiranje, po kojem veći broj pojedinaca ulaže u projekat potrebne količine novca, uglavnom kroz manje iznose.


Skydrive koristi tehnologiju drona, odnosno bespilotnih letelica, ima tri točka i četiri rotora. Meri dužinu od 2,9 metara, širinu od 1,3 metra i visinu od samo 1,1 metar. Maksimalna brzina u fazi letenja iznosi 100 km/h, dok na putu postiže maksimalnih 150 km/h. Planirano je da automobil leti samo 10 metara iznad zemlje.


Na razvoju ovog vozila radi 30 volontera, prvenstveno mladih ljudi koji rade u automobilskoj industriji, u avio industriji i start-up kompanijama. Tim inženjera je baziran u staroj osnovnoj školi u prefekturi Auchi. Škola je zatvorena, a od Toyote su dobili ponudu da koriste određene prostorije. Oprema, mašine i kompjuteri su u školi, a eksperimenti se izvode u školskom dvorištu. Deo tima je trenutno u Tokiju, odakle redovno imaju Skype sastanke sa inženjerima, na kojima razmenjuju informacije.


Automagazin.rs

BMW Motivation 2018

BMW Motivation 2018

Ljubav i strast prema BMW automobilima okupila je više stotina poštovalaca ovog brenda i izloženo je više od 160 BMW modela na BMW Motivation 2018 skupu u organizaciji BMW Kluba Srbija na parkingu BMW Servisa 6+ na Novom Beogradu u nedelju 20.maja.

Auto kuća Kompresor dobitnik priznanja Diler godine

Auto kuća Kompresor dobitnik priznanja Diler godine

Auto Kuća Kompresor dobila je u Parizu priznanje „Diler  godine“ za 2017. godinu (eng. „Dealer of the year 2017“) za izvanredna dostignuća u oblasti prodaje i servisiranja Renault i Dacia vozila, na prestižnom izboru za dilera godine u grupi Renault. 

123456. . .1372
Volkswagen Touareg 2018
Slika nedelje