AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Da li je vozač kamiona mogao da vidi Toyotu Yaris pored sebe? (VIDEO)

Da li je vozač kamiona mogao da vidi Toyotu Yaris pored sebe? (VIDEO)

Kada stojite pored kamiona u raskrsnici i želite da idete u istom smeru, treba obratiti dodanu pažnju. Ovaj saobraćajni udes iz Velike Britanije, pokazuje nam da vozači velikih kamiona ponekad imaju veoma loš pregled...

Vozači dugačkih šlepera, i pored velikih i konveksnih ogledala, imaju veoma ograničen vidokrug, i to ne samo u smeru ka nazad, već i bočno. To nam pokazuje najnoviji udes šlepera i Toyote Yaris.

 

 Pogledajte vest: Subaru Impreza WRX STi u rukama neiskusnog vozača - gde je pogrešio? (VIDEO).


Vozač Toyote Yaris prve generacije stigao je na raskrnicu u trenutku kada je kamion već bio tamo. Međutim, on nije strpljivo čekao da se kamion uključi na frekventnu saobraćajnicu, već se prestrojio u levo  i stao pored same kabine kamiona. Vozač kamiona ga uopšte nije video.


To je verovatno zbog toga, što je pre Toyote Yaris na istom mestu bio drugi auto (Citroën C4), koji je dao gas i otišao, a vozač kamiona je nakon toga okrenuo glavu u suprotnom smeru i posmatrao saobraćaj na drugoj strani, kako bi se bezbedno uključio na put. U međuvremenu, na isto mesto je stigao Yaris, a vozač kamiona nije imao nikakve šanse da ga vidi. Ne zaboravite, da se ova nezgoda dogodila u Velikoj Britaniji, i da je volan u vozilima sa desne strane, tako da je Toyota Yaris bila u potpunosti u "mrtvom uglu" za vozača kamiona.

 

Pogledajte vest: Udarac u prikolicu kamiona - putnici nemaju puno šansi (VIDEO).


Ne zaboravimo ni činjenicu, da je kamionima sa velikim prikolicama potrebno više mesta za manevrisanje. Zato je vozač kamiona ostavio dovoljno mesta sa leve strane, kako unutrašnji točkovi prikolice ne bi udarili u ivičnjak u krivini. Vozač Toyote nije najbolje razumeo situaciju, iskoristio je prostor pored kamiona i stao baš tamo gde ne treba. To očigledno nije bila dobra ideja. "Mrtav ugao" kod velikih kamiona predstavlja ogroman problem i vozači kamiona nemaju pojma o više od polovine onoga, što se oko njih dešava. Zato vozači automobila treba da budu dodatno pažljivi u ovakvim situacijama.


VIDEO:Automagazin.rs
YouTube

BMW Motivation 2018

BMW Motivation 2018

Ljubav i strast prema BMW automobilima okupila je više stotina poštovalaca ovog brenda i izloženo je više od 160 BMW modela na BMW Motivation 2018 skupu u organizaciji BMW Kluba Srbija na parkingu BMW Servisa 6+ na Novom Beogradu u nedelju 20.maja.

Auto kuća Kompresor dobitnik priznanja Diler godine

Auto kuća Kompresor dobitnik priznanja Diler godine

Auto Kuća Kompresor dobila je u Parizu priznanje „Diler  godine“ za 2017. godinu (eng. „Dealer of the year 2017“) za izvanredna dostignuća u oblasti prodaje i servisiranja Renault i Dacia vozila, na prestižnom izboru za dilera godine u grupi Renault. 

123456. . .1372
Volkswagen Touareg 2018
Slika nedelje