AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Koenigsegg Agera RS uništen tokom testiranja - posada u bolnici

Koenigsegg Agera RS uništen tokom testiranja - posada u bolnici

Koenigsegg Agera RS je automobil kojeg pogoni 5.0 V8 Bi-turbo motor maksimalne snage 866 kW (1177 konjskih snaga) i maksimalnog obrtnog momenta 1280 Nm. Očigledno i najiskusniji vozači mogu potceniti medveđu snagu ovog švedskog sportiste...

Zanimljiv je i odnos snage i zapremine motora ovog hyper-sportskog automobila, koji iznosi 235 konjskih snaga na jedan litar zapremine.

 

Pogledajte vest: Koenigsegg Agera R: Počinjemo s rekordima.


Prilikom testiranja Agere RS na stazi National Electric Vehicle Sweden (NEVS), na kojoj Koenigsegg testira svoje modele za američko tržište, došlo je do teškog incidenta. Na vlažnoj stazi vozač je izgubio kontrolu nad automobilom, posle čega je završio pored puta. Automobil je potpuno oštećen, a sam proizvođač je potvrdio da su vozač i suvozač prevezeni u bolnicu. Verovatno se radilo o rutinskoj kontroli, jer ih lakari nisu zadržali dugo.

 

Pogledajte vest: Najbrži automobili na svetu - TOP 10.


Na fotografiji možemo videti uništen automobil, a iz švedske kompanije tvrde da nije oštećena njegova unutrašnja struktura. Do ovog incidenta je došlo zbog vozačke greške.


Automagazin.rs

Xross Challenge 2018

Xross Challenge 2018

Honda Srbija je i ove godine predstavila najnovije modele HONDA motocikala na ovogodišnjoj Xross Challenge 2018 trci koja je održana od 14. do 17. juna na Tari...

123456. . .1377
Audi Q8
Slika nedelje