AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Koenigsegg Agera RS uništen tokom testiranja - posada u bolnici

Koenigsegg Agera RS uništen tokom testiranja - posada u bolnici

Koenigsegg Agera RS je automobil kojeg pogoni 5.0 V8 Bi-turbo motor maksimalne snage 866 kW (1177 konjskih snaga) i maksimalnog obrtnog momenta 1280 Nm. Očigledno i najiskusniji vozači mogu potceniti medveđu snagu ovog švedskog sportiste...

Zanimljiv je i odnos snage i zapremine motora ovog hyper-sportskog automobila, koji iznosi 235 konjskih snaga na jedan litar zapremine.

 

Pogledajte vest: Koenigsegg Agera R: Počinjemo s rekordima.


Prilikom testiranja Agere RS na stazi National Electric Vehicle Sweden (NEVS), na kojoj Koenigsegg testira svoje modele za američko tržište, došlo je do teškog incidenta. Na vlažnoj stazi vozač je izgubio kontrolu nad automobilom, posle čega je završio pored puta. Automobil je potpuno oštećen, a sam proizvođač je potvrdio da su vozač i suvozač prevezeni u bolnicu. Verovatno se radilo o rutinskoj kontroli, jer ih lakari nisu zadržali dugo.

 

Pogledajte vest: Najbrži automobili na svetu - TOP 10.


Na fotografiji možemo videti uništen automobil, a iz švedske kompanije tvrde da nije oštećena njegova unutrašnja struktura. Do ovog incidenta je došlo zbog vozačke greške.


Automagazin.rs

Novi Mazdin salon u Nišu

Novi Mazdin salon u Nišu

Potpuno novi salon u vlasništvu kompanije Auto M.G. Commerce, koja je ovlašćeni partner Mazde u Nišu, svečano je počeo sa radom 12. oktobra. Novi objekat, koji je izgrađen isključivo za Mazdu i po poslednjim svetskim standardima, prostire se na skoro 1.000 m2...

Hyundai Srbija nastavila akciju  Superheroji na putu

Hyundai Srbija nastavila akciju Superheroji na putu

U subotu 14.10.2017 u Hyundai centru na Novom Beogradu, u Ulici Milutina Milankovića 7V Hyundai Srbija je nastavila akciju prikupljanjem novčanih sredstava za Osnovnu školu “Miodrag Matić”, započetu u junu ove godine, u sklopu akcije povećanja bezbednosti u saobraćaju dece školskog uzrasta.

123456. . .1339
Volvo XC40 (2018)
Slika nedelje