AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nova Seat Ibiza zvanično predstavljena!

Nova Seat Ibiza zvanično predstavljena!

Sinoć, na specijalno organizavom događaju u Barseloni, Seat je predstavio novu, petu generaciju popularnog modela Ibiza, koja je od 1984. godine do danas pronašla put do 5,4 miliona vlasnika. Kao prvi automobil iz koncerna, nova Ibiza je dobila platformu MQB A0...

Nova Seat Ibiza zvanično predstavljena!

Nova MQB A0 platforma namenjena je za male automobile, i na njoj će stajati nova generacija modela Polo. Obezbeđuje za čak 30 procenata veću torzionu čvrstoću u poređenju sa prethodnikom. Takođe, nova osnova je omogućila ugradnju novih motora.


1.0 TSI (66 kW) je motor koji se nalazi i u aktuelnoj Ibizi, ali nova će imati verzije sa 70 i 85 kW. Prvi put, pod "haubom" Ibize pojaviće se 1.5 TSI motor maksimalne snage 110 kW, koji pokreće i modernizovani Golf. Prodaja nove Ibize startuje u junu mesecu, a sa novim 1.5 TSI motorom moći će da se poruči krajem godine.

Nova Seat Ibiza zvanično predstavljena!

Agregate TDI zastupa 1.6 TSI motor u tri verzije snage (60, 70 i 85 kW). Svi motori, i benzinski i dizel, maksimalne snage 70 kW i manje biće dostupni sa petostepenim manuelnim menjačem, a snažnije verzije imaće jedan stepen više. U ponudi će biti i verzije sa sedmostepenim DSG menjačem. 

Nova Seat Ibiza zvanično predstavljena!

Ibiza će biti dostupna u četiri nivoa opreme:  Reference, Style, FR i XCellence. Poslednja dva imaće istu cenu, ali će nuditi više sporta ili više komfora, u zavisnosti od želje kupca. Automobil će imati kompletno LED osvetljenje, kako spolja, tako i unutra. 

Nova Seat Ibiza zvanično predstavljena!

Nova Seat Ibiza je porasla. U poređenju sa prethodnikom, nova Ibiza je šira za velikih 87 milimetara, a međuosovinsko rastojanje povećano je za 95 milimetara (na 2.564 mm). Trag točkova proširen je za 60 mm napred i 48 mm pozadi. Dužina automobila smanjena je za 2 mm, a visina za 1 mm.


U planu je samo verzija sa pet vrata, a nova Ibiza će ponuditi bogat unutrašnji prostor. Putnici na zadnjim sedištima imaju 35 mm više mesta za kolena i 17 mm više u predelu glave. Nova Ibiza ima prtljažnik zapremine 355 litara, što je za 65 litara više nego kod prethodnika.


Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje