AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Renault Grand Scenic je tu! (FOTO+VIDEO)

Novi Renault Grand Scenic je tu! (FOTO+VIDEO)

Novu generaciju MPV modela Renault Grand Scenic svetska javnost upoznala je na autosalonu u Ženevi. Sada je na red stigao i novi Grand Scenic, koji je duži, širi i viši od prethodnika, a povećano je i međuosovinsko rastojanje i "klirens"...

Novi Renault Grand Scenic je tu! (FOTO+VIDEO)

Pogledajte: Novi Renault Scenic (2016) - prva fotografija.

 

Dizajn automobila je očekivan i razvijen je na bazi Scenica. Automobil izgleda moderno i atraktivno, a najveća razlika u odnosu na Scenic je u zadnjem delu automobila, gde primećujemo vertikalno orjentisane svetlosne grupe, slične onim koje smo videli na novoj generaciji modela Espace. 

Pogledajte: Novi Renault Megane (2016) - prvi naši utisci.

 

Kao i Scenic, produžena verzija standardno će biti opremljena felnama prečnika 20 inča. Renault tvrdi, da će i pored visine bočne ivice automobila od 107 mm (isto kao kod prethodnika na felnema prečnika 17 inča), automobil zadržati visok nivo komfora u vožnji. Bolje opremljene verzije imaće i aluminijumske krovne nosače a u ponudi je i veliki panoramski krov. 

Novi Renault Grand Scenic je tu! (FOTO+VIDEO)

Pogledajte: Test - Renault Kadjar 1.6 dCi 4x4.

 

Gravitiranje ka crossover klasi oseća se i po "klirensu", koje je povećano za 30 mm, na ukupnih 160 mm. Visina samog automobila porasla je za 15 mm, na 1.660 mm. Auto meri dužinu od 4.630 mm i širinu od 1.860 mm, što znači da je viši i širi od prethodnika. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.800 mm, što je za 35 mm više nego kod prethodnika i za 70 mm veće nego na manjem Scenicu. 

Novi Renault Grand Scenic je tu! (FOTO+VIDEO)

U zavisnosti od zahteva kupaca, Grand Scenic biće dostupan u konfiguaraciji sa pet ili sedam sedišta. Praktičan detalj je sklopiv naslon suvozačevog sedišta, što obezbeđuje smeštej predmeta dugih do 2,85 metara. Funkcijom One Touch mogu se automatski sklopiti zadnja sedišta u nivo prtljažnika. Zapremina prtljažnika u konfiguraciji sa pet mesta, može biti od 718 do 866 litara (u zavisnosti od položaja zadnjih sedišta), a u enterijeru se nalazi prostor za ostavu sitnica ukupne zapremine 63 litra. 

Novi Renault Grand Scenic je tu! (FOTO+VIDEO)

Ponuda motora uključuje četiri dizelska i dva benzinska agregata. Benzinski motori pokreću verzije TCe 115 i TCe 130, oba su uparena sa šestostepenim manuelnim menjačem. Dizele zastupaju dCi110, dCi 130 i dCi 160, kaoi i dCi 110 Hybrid Assist, koji je sposoban da prilikom usporavanja prikuplja kinetičku energiju i koristi je za ubrzavanje. Najslabiji turbodizel može biti uparen sa šestostepenim manuelnim ili automatizovanim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Kod najsnažnije verzije, EDC je standard. 

Novi Renault Grand Scenic je tu! (FOTO+VIDEO)

Renault Grand Scenic može se pohvaliti bogatom bezbednosnom opremom. Kao i Scenic, standardno će biti opremljen aktivnim sistemom kočenja sa detekcijom pešaka, u ponudi će biti i asistent za vožnju u kolovoznoj traci, monitoring umora vozača ili adaptivni tempomat. Kupac može poručiti i aktivni parking asistent. Na središnjoj konzoli u bolje opremljenim verzijama dominiraće displej dijagonale 8,7 inča, kojim se kontroliše multimedijalni sistem R-Link 2. U ponudi je i izbor režima vožnje Multi-Sense.


VIDEO:



Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje