AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Bliži se Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Bliži se Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i ove godine organizuje obeležavanje Međunarodnog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda. Agencija će u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, Crvenim krstom Srbije, Kancelarijom za mlade i Zavodom za transfuziju krvi u subotu, 16. novembra organizovati Dana sećanja...

U centru Beograda u periodu od 10 do 16 časova biće postavljen info pult. Volonteri Crvenog krsta i Kancelarije za mlade sugrađanima će deliti flajere namenjene bezbednosti pešaka u saobraćaju, koji su u ovom periodu godine najviše ugroženi.

U prostorijama Crvenog krsta Srbije u Siminoj ulici broj 19 od 11 do 15 časova svi zainteresovani građani i pripadnici institucija i organizacija koje se bave saobraćajem moći će dobrovoljno da daju krv, koja je dragocena onima koji se, i posle saobraćajnih nezgoda, bore za život.
Podsećamo da se u skladu sa preporukama konvencije Ujedinjenih Nacija iz 2005. godine, u celom svetu Međunarodni dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda (World Day Of Remembrance For Road Traffic Victims) obeležava treće nedelje novembra.

U skladu sa preporukama Agencije, a na osnovu dosadašnje saradnje u aktivnostima namenjenim povećanju bezbednosti saobraćaja u Srbiji, Dan sećanja na sličan način biće obeležen i u drugim gradovima i opštinama u Srbiji. Tako će recimo u Kruševcu, Kraljevu, Zaječaru, Krupnju, Boljevcu, Vranju, Čačku, Staroj Pazovi, Bačkoj Palanci i drugim mestima, obeležavanje organizovati lokalni saveti za bezbednost saobraćaja pri opštinskim i gradskim upravama, u saradnji sa kancelarijama za mlade i organizacijama Crvenog krsta.

Ovo nije prvi put da Agencija za bezbednost saobraćaja organizuje aktivnosti u saradnji sa lokalnim telima i zainteresovanim organizacijama širom Srbije.
Pozivamo građane u Beogradu i u ostalim mestima da učestvuju u obeležavanju Međunarodnog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, i ukoliko mogu toga dana dobrovoljno daju krv i tako spasu nekome život.

Podsećamo da je u ovoj 2013. godini broj saobraćajnih nezgoda i onih koji su u njima izgubili živote smanjen, ali da moramo učiniti sve da bezbednost svih učesnika u saobraćaju bude veća, i da žrtava bude znatno manje.

Agencija za bezbednost saobraćaja

Car of the Year 2020 - Toyota Corolla u finalu

Car of the Year 2020 - Toyota Corolla u finalu

Corolla je za kratko vreme ostvarila veliki uspeh na tržištu, a njen kvalitet prepoznao je i međunarodni novinarski žiri izbora za „Automobil godine“ u Evropi koji je Toyotin model C segmenta tržišta svrstao u red glavnih kandidata za ovu laskavu titulu...

Kia XCeed osvojio prestižnu nagradu „Zlatni volan“

Kia XCeed osvojio prestižnu nagradu „Zlatni volan“

Novi krosover primio priznanje za „najbolji auto za manje od 35.000 EUR“  Kijin novi urbani krosover XCeed nedavno je primio priznanje Zlatni volan (Das Goldene Lenkrad) koje se najčešće naziva najvažnijom nemačkom automobilskom nagradom...

Lotus Evija prvi put u akciji (VIDEO)

Lotus Evija prvi put u akciji (VIDEO)

Prvi put, Lotus nam je omogućio da pogledamo prototip modela Lotus Evija u pokretu. Prototip sa brojem 2 testira se u uslovima visokih brzina, a serijska produkcija kreće uskoro...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje