AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Ford predstavio tri noviteta na događaju u Barseloni

Ford predstavio tri noviteta na događaju u Barseloni

Ford Motor kompanija je danas organizovala globalni debi ikone automobilizma koja po prvi put kreće u prodaju u Evropi - novog Ford Mustanga, a evropski debi za dva nova vozila koja nude uvid u budućnost Fordovih velikih i malih vozila - Edge Concept i Ka Concept...

Sva tri vozila su predstavljena pred probranom publikom od oko 2.500 predstavnika medija, dilera i zaposlenih na posebnom Fordovom događaju „Go Further“ u Barseloni.

"Uprkos izazovnim tržišnim uslovima, Ford nastavlja da dodatno ulaže u nove proizvode u Evropi, da pozicionira kompaniju za uspehe u budućnosti", rekao je Stephen Odell, Fordov izvršni potpredsednik za Evropu, Bliski Istok i Afriku. "Predstavljanje Mustanga, Edge Concepta i Ka Concepta su dokaz naše posvećenosti izgradnji naše linije uzbudljivih novih vozila."

Pored otkrivanja novog Mustanga, izvršni predsednik Bill Ford je predstavio planove kompanije za mobilnost i istakao Fordov globalni i evropski tržišni napredak. Pridružila mu se Barb Samardzich, glavni operativni direktor u Ford Evropa, koja je predstavila uvid u Fordove planove da nastavi sa učvršćivanjem reputacije globalnog tehnološkog lidera.

Prvi Mustang za Evropu

Novi Ford Mustang će biti prvi Mustang koji kreće u prodaju u Evropi nakon skoro 50 godina proizvodnje u SAD. Verzije sa koso zasečenim zadnjim delom i kabriolet obećavaju svetsku klasu performansi i prefinjenosti sa elegantnim dizajnom koji zadržava legendarne Mustangove elemente dizajna, prepoznatljive automobilskim fanovima širom Evrope.

Novi Mustang će se u Evropi isporučivati sa primerenim izborom pogonskih agregata - od 5,0-litarskog V8 motora, do potpuno novog, ekonomičnog 2,3-litarskog EcoBoost motora razvijenog da pruži dobre performanse, dinamičnost u vožnji i upotrebljivost.

Edge Concept: pogled na novi veliki SUV za Evropu

Fordov koncept Edge, koji je predstavio Jim Farley, izvršni potpredsednik Forda za globalni marketing, prodaju i servis i Lincoln, nudi snažne nagoveštaje tehnologije, dinamičnog dizajna i izrade koji će definisati novi veliki Edge SUV, koji je Ford potvrdio za Evropu.

Edge će se pridružiti novoj generaciji modela Kuga i novom modelu EcoSport - da ponudi sveobuhvatnu liniju redizajniranih Fordovih SUV vozila tržišnom segmentu na kojem je prodaja između 2005. i 2012. porasla sa 6,5 na 11,9 odsto. Ford predviđa da će se između 2013. i 2018. taj segment u Evropi povećati za 22 odsto.

Edge Concept karakteristišu napredane tehnologije automatizovane vožnje, kao što su sistemi samoparkiranja i izbegavanja prepreka koji su u Fordu trenutno u razvoju; elegantan dizajn spoljašnjosti koji deluje sportski, samopouzdano i sposobno; unutrašnjost sa vrhunskim materijalima i izradom koji prevazilaze očekivanja u ovom segmentu.

Ford predstavio tri noviteta na događaju u Barseloni

Ka Concept vizija za mali automobil sa globalnom vrednošću

Novi Ford Ka Concept, koji je na "Go Further“ događaju predstavio Odell, otkriva Fordovu viziju praktičnog izbora za gradske vozače, nudi napredne tehnologije koje se obično nalaze samo u većim automobilima i tračak potencijala buduće generacije modela Ford Ka za Evropu.

Ford je prodao više od 1,8 miliona automobila Ford Ka otkako je to vozilo prvi put predstavljeno 1996. i prognozira da će se segment malih automobila širom sveta do 2017. povećati za 35 odsto.

Ka Concept prikazuje pametan dizajn i izuzetnu efikasnost u potrošnji goriva - po pristupačnoj ceni, sa naprednom tehnologijom, uključujući SYNC sistem sa glasovnom kontrolom i AppLink, kao i MyFord Dock koji čuva, drži i puni telefone i uređaje za satelitsku navigaciju.

"Godinu dana od kao je Ford saopštio da su cena, brend i proizvod stubovi za transformaciju našeg poslovanja u Evropi, na „Go Further“ 2012. u Amsterdamu (2012 ‘Go Further’ event), ovaj događaj u Barseloni pokazuje koliko brzo smo delovali u ispunjavanju naših obećanja - nastavljajući sa agresivnim proizvodnim Iskorakom, tehničkim inovacijama i posvećenošću u pružanju sofisticiranih vozila po pristupačnim cenama", rekao je Odell.

Ford

Toyota Start Your Impossible Talk na Belom dvoru (FOTO)

Toyota Start Your Impossible Talk na Belom dvoru (FOTO)

Toyota Srbija je organizovala druženje srpskih (para)olimpijaca s predstavnicima medija i VIP zvanicama na Belom dvoru, na kome su Saška Sokolov, Goran i Ivana Maksimović i Dejan Majstorović govorili o svojim karijerama i  pripremama za Igre koje će sledeće godine biti održane u Japanu...

Otvoren novi Volvo Car centar Beograd

Otvoren novi Volvo Car centar Beograd

U četvrtak 28.novembra 2019. godine otvoren je novi velelepni prodajno servisni centar u Beogradu. Volvo Car centar Beograd nalazi se na adresi Auto-put za Novi Sad 98 u Zemunu...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje